Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς στο pagenews.gr: «Είμαστε ακόμα μακριά από την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα»

Νίκος Χαρδαλιάς στο pagenews.gr: «Είμαστε ακόμα μακριά από την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα»
Νίκος Χαρδαλιάς στο pagenews.gr: Στο ενδεχόμενο της επιστροφής των φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για τις εξελίξεις του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Αργεί ακόμα η στιγμή που θα δούμε τους φιλάθλους να επιστρέφουν στα γήπεδα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς σε ερώτηση που του τέθηκε από το pagenews.gr σχετικά με το αν έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο η νέα σεζόν να ξεκινήσει παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες απάντησε χαρακτηριστικά: “κατ’ εμέ είναι μακριά ακόμα ο χρόνος που θα ξεκινήσει ο αθλητισμός με γεμάτα γήπεδα”.

Η ερώτηση του pagenews.gr: “Κύριε Χαρδαλιά, με αφορμή τον χθεσινό ορισμό του Τελικού του Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, έχει πέσει στο τραπέζι το ζήτημα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα ενόψει και της νέας σεζόν ή είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο”;

Η απάντηση του υφυπουργού: «Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση όμως σας παραπέμπω στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Ότι εισηγήσεις υπάρχουν θα πρέπει να βασιστούν στα πραγματικά δεδομένα και το βασικότερο είναι πάνω στα βασικά επιδημιολογικά δεδομένα της εποχής, στην οποία θα προταθεί να υπάρχει μικρή ή μεγάλη επιστροφή των φιλάθλων. Κατ΄εμέ είναι μακριά ακόμα ο χρόνος που θα ξεκινήσει ο αθλητισμός με γεμάτα γήπεδα».

Επεκτείνεται η χρήση υποχρεωτικής μάσκας:

Σε ότι έχει να κάνει με τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου, μετά και τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική στους εξής χώρους:

  • Σε προσωπικό που δουλεύει σε καταστήματα λιανικής και σε γραφεία που έχουν επαφή με το κοινό (ΔΕΚΟ, Τράπεζες)
  • Στους πελάτες γραφείων που έχουν επαφή με το κοινό (ΔΕΚΟ, τράπεζες)
  • Σε πελάτες καταστημάτων λιανικής
  • Σε πελάτες κομμωτηρίων
  • Σε πελάτες κέντρων αισθητικής
  • Σε πελάτες καταστημάτων τροφίμων

Στην παραπάνω λίστα, δεν συμπεριλαμβάνονται οι χώροι λατρείας, με τον υφυπουργό να σημειώνει επ’ αυτού πως κρίθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο επειδή έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιών τηρεί τους κανόνες. Ωστόσο, «αν χρειαστεί να παρθεί κάποια απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στις εκκλησίες αυτό θα αποφασιστεί ανάλογα με τα επιστημονικά δεδομένα», κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments