Ελλάδα

Στέφανος Χίος: Η πρώτη του κατάθεση στις Αρχές

Στέφανος Χίος: Η πρώτη του κατάθεση στις Αρχές
Στέφανος Χίος: Την πρώτη του κατάθεση στις αρχές έδωσε ο εκδότης μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε. Στα δημοσιεύματα στην εφημερίδα του αποδίδει την δολοφονική επίθεση.

Νοσηλεύεται ακόμα ο εκδότης Στέφανος Χίος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου ΚΑΤ μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε χθες έξω από το σπίτι του. Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα του Cnn.gr, έδωσε την πρώτη κατάθεσή του στις αρχές. Στα δημοσιεύματα της εφημερίδας Μακελειό αποδίδει τα αίτια της επίθεσης.

Λόγω της κατάστασής του αυτή ήταν μία πρώτη επικοινωνία με τις Αρχές, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Χίος έδωσε κάποια πρώτα στοιχεία για απειλές που δεχόταν λόγω των ρεπορτάζ που δημοσίευε στην εφημερίδα «Μακελειό», ενώ αποδίδει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του σε άτομα που ήθελαν «να τον κάνουν να σταματήσει δημοσιεύματα που τους ενοχλούσαν», όπως είπε ο ίδιος. Οι Αρχές θα επικοινωνήσουν ξανά μαζί του το επόμενο διάστημα που θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» Στέφανου Χίου.

Η ΕΣΗΕΑ αναμένει από τις Αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να παραδώσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Το δικαίωμα στη ζωή είναι ιερό και υπερβαίνει όλες τις διαφορετικές αντιλήψεις για το ύφος και το ήθος του δημόσιου λόγου που εκφέρει ο καθένας και κρίνεται από τους πολίτες και τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας».

Το χρονικό της επίθεσης

Ο Στέφανος Χίος επέστρεφε από την εφημερίδα του στο σπίτι του στα Βριλήσσια, στις 3 τα ξημερώματα, όταν δέχθηκε την επίθεση. Μάλιστα, ο ένοπλος πυροβόλησε εναντίον του ενώ ο Στέφανος Χίος βρισκόταν ακόμη μέσα στο αυτοκίνητό του, με ανοιχτό το παράθυρο. Δέχθηκε μια σφαίρα ξυστά στην καρωτίδα και άλλη μία αριστερά στο στήθος, πάνω από την καρδιά. Όταν οι ένοπλοι τράπηκαν σε φυγή, εκείνος με απίστευτη ψυχραιμία, αν και αιμόφυρτος, μετέβη στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, που όμως δεν εφημέρευε.

Από εκεί ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη -αν και έχει χάσει πολύ αίμα- και νοσηλεύεται σε καταστολή. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να μεταβεί στο νοσοκομείο ιατροδικαστής, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ερευνών από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ σε στοιχεία που έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο της επίθεσης

Ο δημοσιογράφος, πάντως, σε δικούς του ανθρώπους φέρεται να είπε ότι ο άνθρωπος που τον πλησίασε είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα full-face και δεν είπε λέξη, παρά άρχισε να πυροβολεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments