Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ μάσκα: Κριτική στην κυβέρνηση για παλινωδίες και πειραματισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας

ΣΥΡΙΖΑ μάσκα: Κριτική στην κυβέρνηση για παλινωδίες και πειραματισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας
ΣΥΡΙΖΑ μάσκα: Για παλινωδίες και πειραματισμούς κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά.

Κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτιέται με ποια κριτήρια είχε καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα πολυκαταστήματα, ενώ άφησε αιχμές για ιδιαίτερη μεταχείριση της εκκλησίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δεν εξήγησε ποτέ για ποιο λόγο είχε καταργήσει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα πολυκαταστήματα και σημειώνει ότι «το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πειραματισμών, παλινωδιών και πολιτικών τακτικισμών της κυβέρνησης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Εδώ και έναν μήνα περιμένουμε μία εξήγηση από την κυβέρνηση για ποιο λόγο κατήργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα πολυκαταστήματα. Σήμερα, αφού τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία, η κυβέρνηση τρέχει άρον άρον να επιβάλλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μία σειρά από κλειστούς χώρους και καταστήματα λιανικής. Επίσης, για ποιο λόγο, και παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις εκκλησίες, όπως κάνει εκ των υστέρων σε μια σειρά από χώρους μαζικής συνάθροισης; Εν μέσω πανδημίας, το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πειραματισμών, παλινωδιών και πολιτικών τακτικισμών της κυβέρνησης».

Σημειώνεται πως την υποχρεωτική χρήση μάσκας από αύριο, Τετάρτη 29/7 για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, μαγαζιά, φούρνους, κρεοπωλεία και δημόσιες υπηρεσίες, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό με την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων», είπε ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «αλλά δεν εφησυχάζουμε» και ανακοίνωσε: «Η κυβέρνηση αποφασίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό σε καταστήματα λιανικής και σε ΔΕΚΟ. Επίσης σε γραφεία σε καταστήματα τροφίμων και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής».

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

  • ΔΕΚΟ, τράπεζες κλπ
  • σούπερ μάρκετ καταστήματα τροφίμων
  • ιατρεία
  • ασανσέρ
  • καταστήματα λιανικής
  • κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Στους παραβάτες της μη χρήσης μάσκας θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments