Πολιτική

Τραγωδία στο Μάτι: «Να κληθούν και πολιτικά πρόσωπα για τις ηχογραφήσεις» λέει ο Κώστας Τσιάρας

Τραγωδία στο Μάτι: «Να κληθούν και πολιτικά πρόσωπα για τις ηχογραφήσεις» λέει ο Κώστας Τσιάρας
Τραγωδία στο Μάτι: Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας δήλωσε ότι πρέπει να κληθούν και πολιτικά πρόσωπα για τις ηχογραφήσεις όσον αφορά τη φονική πυρκαγιά.

Παρέμβαση όσον αφορά την υπόθεση των ηχογραφήσεων για την τραγωδία στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να κληθούν για εξηγήσεις και πολιτικά πρόσωπα με κομβικό ρόλο την περίοδο των ηχογραφήσεων σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Radio North.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας την ουσία του περιεχομένου των ηχογραφήσεων, τόνισε πως «πρέπει επιτέλους να βάλουμε ένα πλαίσιο στο θέμα της χρήσης τέτοιων αποδεικτικών μέσων (ηχογραφήσεων)» και πρόσθεσε ότι «δεν θα μπω στον πειρασμό να εξηγήσω με δικονομικούς όρους αν όλα αυτά τα ηχητικά ντοκουμέντα, μπορούν ή όχι να χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με την οπτική που το βλέπει κανείς, ή με τη διάσταση που θέλει να δώσει».

«Τεράστιο πολιτικό ζήτημα»

Στο ίδιο πλαίσιο, «πέρα από αυτά, υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Στο οποίο καλούνται όλοι να απαντήσουν. Είναι υποχρεωμένοι οι εμπλεκόμενοι σ` αυτές τις διαδικασίες και τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν κομβικό ρόλο όλη την προηγούμενη περίοδο, να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις», επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Διότι μη μου πείτε, ότι η ουσία –ας πούμε για το Μάτι– είναι στο αν έπρεπε ή όχι να υπάρχει αυτό το αποδεικτικό υλικό και όχι μια εγκληματική προσπάθεια συγκάλυψης παραλείψεων και γεγονότων που ξέρουμε ότι κόστισαν τη ζωή σε 102 συμπολίτες μας» σχολίασε ο κ. Τσιάρας.

Σε σχέση με την ποιότητα της Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι το φαινόμενο «να εκθέτει η πολιτική εξουσία και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τις δικές της στοχεύσεις, είναι μια πραγματικότητα που την έχουμε δει να επαναλαμβάνεται στη μεταπολιτευτική περίοδο της Ελλάδας» και κατέληξε: «Πρέπει να καταλάβουμε κάποτε ότι η θεσμική προσέγγιση ζητημάτων τα οποία αφορούν στην ίδια τη Δημοκρατία πρέπει να είναι μακριά και έξω από την μικροκομματική αντιπαράθεση».

Να σημειώσουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 θα επανέλθει στο γραφείο του ανακριτή ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς μετά την προθεσμία που έλαβε σήμερα για την απολογία του στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Ο κ. Μπουρνούς μετέβη το πρωί στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να ζητήσει χρόνο ώστε να προετοιμάσει την απολογία του για όσα του καταλογίζει ο ανακριτής της υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments