Ελλάδα

Ελληνικό κανάλι έκοψε τούρκικη σειρά λόγω της Αγίας Σοφίας

Ελληνικό κανάλι έκοψε τούρκικη σειρά λόγω της Αγίας Σοφίας
Η σειρά τέθηκε εκτός προγράμματος μετά τα όσα δήλωσε και έκανε ο Ερντογάν.

Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας την οποία μετέτρεψε σε τζαμί ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τις ευλογίες και της Diyanet, του οργανισμού, Διεύθυνση Θρησκευτικών Ζητημάτων της Τουρκίας με πρόεδρο τον ιμάμη Αλί Ερμπάς, συγκλόνισε τον ελληνισμό και την ορθοδοξία. Στην Ελλάδα πολλοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν μποικοτάζ στα τούρκικα προϊόντα, ενώ ένας από τους μεγαλύτερους και μακροβιότερους τηλεοπτικούς οργανισμούς της χώρας αποφάσισε να κόψει από το πρόγραμμά του τούρκικη σειρά. Ο λόγος για τον ΑΝΤ1 οι άνθρωποι του οποίου έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα.

Έτσι, ένα τούρκικο σίριαλ το οποίο θα έπαιζε στο πρόγραμμα του καναλιού του Αμαρουσίου βρέθηκε εκτός, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού κ. Τζώρτζης Ποφάντης κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής παρουσίασης στους δημοσιογράφους του νέου προγράμματος. Η καινούργια τουρκική καθημερινή δραματική σειρά είχε κλειστεί από τα στελέχη του σταθμού προκειμένου να προβληθεί στο καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα κανάλια προτιμούσαν να παρουσιάζουν κάποιο τούρκικο σίριαλ μέσα στο καλοκαίρι ώστε να έχουν να προσφέρουν κάτι νέο στους τηλεθεατές και όχι μονάχα επαναλήψεις επιτυχιών σειρών του χειμώνα. Το φετινό καλοκαίρι και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, αλλά και το γεγονός ότι ο Ερντογάν μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί, άλλαξαν τα δεδομένα.

Τα στελέχη του ΑΝΤ1 αντέδρασαν πολύ γρήγορα στην ιδέα της προβολής της και ενώ η συμφωνία ήταν δεδομένη, αμέσως μετά το διάγγελμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία, ένα από τα πλέον σημαντικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, σε Τζαμί, ακυρώθηκε.

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Τζώρτζης Ποφάντης, δήλωσε μεταξύ άλλων για τα όσα θα δούμε τη σεζόν 2020-2021 στο κανάλι του Αμαρουσίου: «Ψυχαγωγία με γέλιο και συναίσθημα κι έγκυρη ενημέρωση, είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας για τη σεζόν που έρχεται. Ο ΑΝΤ1 είναι η σταθερά του τηλεοπτικού κοινού για 30 χρόνια, αλλά ταυτόχρονα ξέρει να καινοτομεί και να εκπλήσσει». Έτσι, και τη νέα τηλεοπτική σεζόν, ο ΑΝΤ1 θα είναι ένα με τους τηλεθεατές, συνεχίζοντας με έμπνευση και σύγχρονη ματιά μια παράδοση που κρατάει 30 χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments