Ελλάδα

Μύκονος συνωστισμός: Ιδιωτικά πάρτι με πολύ κόσμο – Η παρέμβαση Χρυσοχοΐδη

Μύκονος συνωστισμός: Ιδιωτικά πάρτι με πολύ κόσμο – Η παρέμβαση Χρυσοχοΐδη
Μύκονος συνωστισμός: Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στις Αρχές τόσο τα ξέφρενα beach party σε γνωστά μαγαζιά όσο και τα πριβέ πάρτι που γίνονται σε βίλες.

Τα ιδιωτικά party που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στη Μύκονο και έχουν συγκεντρώσει για άλλη μια φορά τα φώτα στο νησί προκάλεσαν την παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στα συγκεκριμένα party δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας και αποτελούν υγειονομικές βόμβες καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης του νέου κορονοϊού λόγω συνωστισμού είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς.

Πώς δρα όμως το «κύκλωμα» των prive party στη Μύκονο;

Σύμφωνα με πληροφορίες του ert.gr δεν είναι η πρώτη φορά που στο γνωστό νησί των Κυκλάδων επαύλεις μετατρέπονται σε prive-bar . Τα προηγούμενα χρόνια οι λόγοι ήταν κυρίως φορολογικοί αφού οι διοργανωτές έβαζαν «μαύρα» όλα τα χρήματα στην τσέπη.

Φέτος τα κίνητρα έχουν σχέση και με την αποφυγή των ελέγχων λόγω της πανδημίας. Πίσω από τους πέτρινους τοίχους που περικλείουν τις επαύλεις κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι βρίσκονται μέσα στο σπίτι και βέβαια αν τηρούν τις σωστές αποστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του site ομάδες που ασχολούνται με τη διοργάνωση των prive πάρτι έχουν φτάσει στο νησί μεταφέροντας το know- how από την Ίμπιζα. Στο γνωστό νησί της Ισπανίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η πρακτική των πάρτι σε βίλες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η είσοδος είναι για «λίγους και εκλεχτούς» που είναι διατεθειμένοι να βάλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας είσοδο από 150 έως 1000 ευρώ.

Οι προσκλήσεις είναι «επτασφράγιστο» μυστικό και οι προσκεκλημένοι μαθαίνουν τον τόπο μέσω sms ή viber λίγες μόνο ώρες πριν ξεκινήσει το γλέντι, το οποίο συνήθως τελειώνει την άλλη ημέρα το πρωί. Ευνόητο είναι ότι οι παροχές είναι αντίστοιχες του αντιτίμου εισόδου. Την τάση αυτή επιχειρεί να ανακόψει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η παρέμβαση Χρυσοχοΐδη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε συστηματικούς ελέγχους σε ιδιωτικά πάρτι, κλαμπ, μπαρ και beach bar της Μυκόνου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  επισκέφθηκε χθες τη Μύκονο καθώς υπάρχει πρωτοβουλία σε εξέλιξη για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο νησί. Σε συσκέψεις που πραγματοποιούνται με τοπικούς φορείς, ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλησε να ενημερωθεί για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊού και για τους ελέγχους που γίνονται σε μπιτς μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο νησί της Μυκόνου, όπου και πραγματοποιεί σειρά συσκέψεων.

«Ψηλά στην ατζέντα του κ. Υπουργού είναι θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στο νησί, καθώς την ίδια ώρα στελεχώνεται η υπό συγκρότηση Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου, στην οποία φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετούν σχεδόν 100 άτομα.

Αστυνομικοί έλεγχοι και για τον κορωνοϊό

Επιπλέον, στις συσκέψεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τίθεται και το ζήτημα των αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού. Σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Μυκόνου, με εκπρόσωπο της Περιφέρειας και με Βουλευτές των Κυκλάδων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα ο υπουργός πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στα σοκάκια του νησιού και στα μαγαζιά, ζητώντας από τους αστυνομικούς να εντείνουν τους ελέγχους, ειδικά τώρα που παρατηρείται αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Τι θα γίνει με τα πριβέ πάρτι στις βίλες

Ένα από τα θέματα που συζήτησαν ήταν και η διεξαγωγή των πριβέ πάρτι σε βίλες του νησιού, ένα φαινόμενο που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με αμείωτη ένταση, χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Οι εικόνες με εκατοντάδες τουρίστες να συνωστίζονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των εν λόγω κατοικιών, μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Θα δοθεί δικαίωμα στην Αστυνομία να διενεργεί ελέγχους στα σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι πολύ σύντομα αυτό το φαινόμενο θα πάψει να υφίσταται κι αυτό θα γίνει με την επιβολή περιορισμού ως προς τον αριθμό των καλεσμένων στα σπίτια. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα σε κάθε κατοικία και πως πλέον η Αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωράει σε ελέγχους εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η αστυνομία δεν είχε το δικαίωμα να πραγματοποιεί ελέγχους στα σπίτια όπου διεξάγονταν πάρτι παρά μόνο με εντολή εισαγγελέα. Ως αποτέλεσμα ήταν οι διοργανωτές να δρουν ανεξέλεγκτα αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη και μάλιστα όλα «μαύρα». Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα  το εισιτήριο εισόδου άγγιζε και τα 1.000 ευρώ και η ελάχιστη κατανάλωση στα τραπέζια κυμαινόταν από 3.000 έως 5.000 ευρώ. Εκτός αυτών γινόταν και εξακολουθεί να γίνεται συστηματική χρήση και εμπόριο κάθε λογής ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο δεν είναι τόσο απλό να καταργηθεί το οικιακό άσυλο και σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις εφόσον η αστυνομία έχει το δικαίωμα να διενεργεί μόνη της ελέγχους σε σπίτια. Εξάλλου εγείρονται ερωτηματικά αν και εφόσον ισχύσει αυτό το μέτρο, αν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μύκονο θα συναντηθεί με επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης και της διασκέδασης με τους οποίους θα συζητήσει θέματα που αφορούν στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments