Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 150 χιλιάδες οι νεκροί από τον φονικό ιό

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 150 χιλιάδες οι νεκροί από τον φονικό ιό
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πιο πληγείσα χώρα στον κόσμο από τον φονικό ιό.

Ασύλληπτο είναι το νούμερο των νεκρών από τον κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με άλλες χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, ο αριθμός των θανάτων από τον φονικό ιό στις ΗΠΑ ξεπέρασε την Τετάρτη τις 150.000, αριθμός υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη χώρα και αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου των θυμάτων παγκοσμίως.

Από τις 20 χώρες με τα περισσότερα κρούσματα, οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην έκτη θέση σε θανάτους κατά κεφαλήν, με 4,5 θανάτους ανά 10.000 ανθρώπους. Μόνο η Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Περού και η Χιλή έχουν υψηλότερο ποσοστό κατά κεφαλήν, σύμφωνα με την καταμέτρηση, με τους θανάτους στις ΗΠΑ να αποτελούν σχεδόν το 23% του παγκοσμίου συνόλου των 660.997 νεκρών.

Η αύξηση των 10.000 θανάτων σε 11 ημέρες είναι η ταχύτερη που καταγράφεται στις ΗΠΑ από τις αρχές Ιουνίου. Η Φλόριντα ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ των νέων θανάτων από την Covid 19 για δεύτερη συνεχή ημέρα, με 217 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Υγείας.

Ο ρυθμός των λοιμώξεων έχει επιταχυνθεί από τότε που οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 100.000 νεκρούς στις 27 Μαΐου. Το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ έχει επίσης μετακινηθεί, στον νότο και στη δύση από την περιοχή γύρω από τη Νέα Υόρκη, που ακόμη έχει μακράν τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων με περισσότερους από 32.000 νεκρούς.

Τι δείχνει νέα έρευνα σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία

Να σημειώσουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι νέα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν την ύπαρξη έξι διαφορετικών τύπων ιού. Τα νέα στοιχεία για τον κορωνοϊό έρχονται στο φως μετά από μελέτη που διεξήγαγαν ερευνητές του King’s College London. Σύμφωνα με τους ερευνητές υπάρχουν έξι διαφορετικοί τύποι του Covid – 19, με τον καθένα να συνοδεύεται από το δικό του σύνολο συμπτωμάτων. Η μελέτη που φέρνει στο φως το Cbs και δημοσιεύει το in.gr βασίστηκε σε δεδομένα από εφαρμογή παρακολούθησης συμπτωμάτων.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το King’s College London μελέτησαν δεδομένα από περίπου 1.600 ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ που καταγράφουν τακτικά τα συμπτώματά τους στην εφαρμογή COVID Symptom Tracker τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Πέρα από τα βασικά συμπτώματα που εξετάζουν πάντα οι γιατροί σε κρούσματα του κορωνοϊού, η μελέτη τονίζει πως οι παρακάτω έξι διαφορετικοί «τύποι» του COVID-19 μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη σοβαρότητα και να συνοδεύονται από το δικό τους σύνολο συμπτωμάτων.

Ποιες είναι οι έξι ομάδες συμπτωμάτων που αναφέρονται στη μελέτη

  • Γρίπη χωρίς πυρετό: Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, μυϊκοί πόνοι, βήχας, πονόλαιμος, πόνος στο στήθος, χωρίς πυρετό. Οι ασθενείς σε αυτό το επίπεδο έχουν πιθανότητα 1,5% να χρειαστούν αναπνευστική υποστήριξη όπως οξυγόνο ή αναπνευστήρα.
  • Γρίπη με πυρετό: Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, βήχας, πονόλαιμος, βραχνάδα, πυρετός, απώλεια όρεξης. Οι ερευνητές λένε ότι περίπου το 4,4% των ασθενών σε αυτό το επίπεδο χρειάστηκε υποστήριξη αναπνοής.
  • Γαστρεντερικό: Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, απώλεια όρεξης, διάρροια, πονόλαιμος, πόνος στο στήθος, χωρίς βήχα. Περίπου 3,3% χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη.
  • Σοβαρό επίπεδο 1, κόπωση: Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, βήχας, πυρετός, βραχνάδα, πόνος στο στήθος, κόπωση. Οι ασθενείς σε αυτό το επίπεδο χρειάζονταν αναπνευστική υποστήριξη με ρυθμό 8,6%.
  • Σοβαρό επίπεδο δύο, σύγχυση: Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, απώλεια όρεξης, βήχας, πυρετός, βραχνάδα, πονόλαιμος, πόνος στο στήθος, κόπωση, σύγχυση, μυϊκός πόνος. Σχεδόν 10% των ασθενών σε αυτό το επίπεδο χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη.
  • Σοβαρό επίπεδο τρία, κοιλιακό και αναπνευστικό: Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, απώλεια όρεξης, βήχας, πυρετός, βραχνάδα, πονόλαιμος, πόνος στο στήθος, κόπωση, σύγχυση, μυϊκός πόνος, δύσπνοια, διάρροια, κοιλιακό άλγος. Πρόκειται για τον πιο σοβαρό τύπο. Σχεδόν το 20% αυτών των ασθενών χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments