Πολιτική

Συμβαίνει τώρα: Στα σύνορα Ελλάδας Βουλγαρίας ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας

Συμβαίνει τώρα: Στα σύνορα Ελλάδας Βουλγαρίας ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ακάρ ελληνοβουλγαρικά σύνορα: Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας για επιθεώρηση.

Η ένταση στα ελληνοτουρκικά συνεχίζεται. Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας. Με βάση τα όσα αναφέρουν πολλά ΜΜΕ της Τουρκίας, ο Ακάρ μετέβη μαζί με στελέχη της Τουρκικής Διοίκησης Ένοπλων Δυνάμεων για επιθεωρήσεις.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες, βέβαια, χρειάζονται τσεκάρισμα, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που αντίστοιχες ειδήσεις έχουν διαψευστεί. Οι ίδιες πηγές έχουν, πάντως, αναρτήσει τις πρώτες φωτογραφίες από την άφιξη του Τούρκου ΥΠΕΞ με ελικόπτερο.

Όπως αναφέρει το Anadolu, ο Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τον Διοικητή Ουμίτ Ντουντάρ και τον Διοικητή των Εναερίων Δυνάμεων της Τουρκίας, Χασάν Κουσουκακγιούζ και τον Ναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ πραγματοποιούν επιθεώρηση και έρευνες στην περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διεμήνυσε πως η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο. «Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τη δουλειά που ξεκινήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. «Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως κάναμε με το Μεγάλο Τέμενος της Αγιά Σοφιάς, το οποίο άνοιξε ξανά ως τζαμί» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως διεμήνυσε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη, προκειμένου να διασφαλίσει τη νίκη μας και τη νίκη των συμμάχων μας», την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros εισήλθε από τα ξημερώματα στην περιοχή που δέσμευσε με παράνομη Navtex η Τουρκία, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Επίσης, εντός του οικοπέδου 2 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (AOZ), νοτίως του Κάβο Γκρέκο, στα ανοικτά της Αγίας Νάπας, έδωσε στίγμα το βράδυ της Πέμπτης το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayreddin Pasa. Λίγες ώρες μετά τη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, το Barbaros απέπλευσε από το λιμάνι Τάσουτζου της Σελεύκειας, στη νότια Τουρκία, όπου βρισκόταν αγκυροβολημένο με κατεύθυνση προς τις δεσμευμένες περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ.

Στην περιοχή αυτή της κυπριακής ΑΟΖ η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει παραχωρήσει άδεια έρευνας υδρογονανθράκων στην ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ΕΝΙ και την κορεατική Kogas.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments