Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Συναγερμός σε γαμήλιο γλέντι για κρούσματα του ιού

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Συναγερμός σε γαμήλιο γλέντι για κρούσματα του ιού
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών, ενώ υπάρχει φόβος για περισσότερα κρούσματα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης μετά από γαμήλιο γλέντι στη δυτική μεριά της συμπρωτεύουσας, όπου προέκυψε επιδημιολογική εστία κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την περασμένη Τρίτη αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό, ενώ την Τετάρτη ένας εκ των καλεσμένων διεγνώσθη θετικός με κορωνοϊό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μία ημέρα μετά, την Πέμπτη, περισσότερα από 10 άτομα εμφανίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου παρουσιάζοντας πυρετό (έως και πάνω από 40) και ύποπτα συμπτώματα.

Σύμφωνα με ό,τι ανέφεραν πηγές της voria, το γλέντι, με περίπου 150 άτομα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουλίου, στους Αμπελόκηπους ενώ όπως ήταν αναμενόμενο καθώς και υποχρεωτικό, μετά από αυτή την εξέλιξη, όλοι τους υπεβλήθησαν σε τεστ κορωνοϊού, από τους οποίους τουλάχιστον οι τρεις βγήκαν θετικοί.

Μάλιστα, ένας από τους ασθενείς είναι και ο γαμπρός, ο οποίος είναι περίπου 35 ετών, αλλά πρόκειται και για δύο καλεσμένους. Όλοι τους εισήχθησαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, το οποίο διαθέτει τμήμα ώστε να χειρίζεται κρούσματα κορωνοϊού. Όπως τόνισαν νοσοκομειακές πηγές της voria, οι τρεις ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να τεθούν υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων. Συνολικά στο νοσοκομείο Πανανικολάου νοσηλεύονται εννέα άτομα με κορωνοϊό και όλοι τους εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Μεγάλη η αύξηση των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες

Θυμίζουμε πως όπως αναφέρεται στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό με τα δεδομένα έως τις 30 Ιουλίου, υπήρχαν 65 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Από τα νέα κρούσματα, τα 1250 (28.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2192 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα ενώ 7 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 52 ετών. 1 (14.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments