Τεχνολογία

Instagram: Η εφαρμογή προσπαθεί να δελεάσει τους TikTokers δίνοντάς τους λεφτά

Instagram: Η εφαρμογή προσπαθεί να δελεάσει τους TikTokers δίνοντάς τους λεφτά
Instagram: Η εφαρμογή προτίθεται να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε δημιουργούς.

Το Instagram «πετάει» λεφτά στους TikTokers προκειμένου να τους προσελκύσει στο Reels, τη νέα του υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το wsj, ετοιμάζει εδώ και καιρό τον ανταγωνιστή του TikTok αφού αντιλήφθηκαν πως την περίοδο της καραντίνας έτυχε μεγάλης απήχησης από τον κόσμο που το επέλεξε προκειμένου να περάσει πιο διασκεδαστικά τον χρόνο του.

Το Instagram προτίθεται να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε TikTokers

Πρόκειται εξάλλου, για εφαρμογή που κυκλοφόρησε σε αρκετές αγορές και συνεχίζει να επεκτείνεται. Όμως, το Instagram δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και σύμφωνα με το unboxholics που βασίζεται, πληρώνει αδρά δημιουργούς περιεχομένου του TikTok για να τους προσελκύσει στη νέα πλατφόρμα του.

Φαίνεται λοιπόν, πως το Instagram προτίθεται να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε δημιουργούς για αποκλειστικό περιεχόμενο στο Reels, ενώ για αυτούς που δεν θέλουν αποκλειστικές συμφωνίες, δέχεται και οι δημιουργοί να ανεβάζουν τουλάχιστον το περιεχόμενό τους πρώτα στο Reels πριν να το μοιραστούν σε άλλες πλατφόρμες.

Παράλληλα, το Instagram αφού πλησίασε μία μεγάλη γκάμα δημιουργών σχετικά με το Reels σε διάφορες χώρες στις οποίες δοκιμάζεται η εφαρμογή, προσφέρεται να καλύψει το κόστος της παραγωγής των βίντεο, ενώ χρησιμοποιεί συμφωνίες μη αποκάλυψης για να μην μοιραστούν οι δημιουργοί τις λεπτομέρειες των συμφωνιών, την ώρα που την προηγούμενη εβδομάδα το TikTok ανακοίνωσε πρόγραμμα επιδότησης 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους δημιουργούς περιεχομένου του.

Να αναφέρουμε βέβαια πως το TikTok αν και δημιουργήθηκε το 2017 από την ByteDance, για αγορές εκτός της Κίνας, απέκτησε σημαντική δημοτικότητα από το 2018 και πέρα ενώ η «έκρηξη» έγινε στις αρχές του 2020 λόγω του κορωνοϊού. Για τον Οκτώβριο του 2018, στις ΗΠΑ η εφαρμογή TikTok είχε τον μεγαλύτερο αριθμό λήψεων από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή και το 2019 έγινε διαθέσιμο σε πάνω από 150 αγορές και 75 γλώσσες.

Το TikTok είναι εφαρμογή για iOS και Android, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία και κοινοποίηση μικρών κωμικών και μη, βίντεο. Η εφαρμογή όμως, υπήρχε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016 για τους χρήστες στην Κίνα, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργήσουν μουσική και βίντεο σύντομης διαρκείας. Για αυτό κιόλας αγαπήθηκε και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια άτομα στην Ασία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του κόσμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments