Διεθνή

Ακάρ Ελλάδα: Περιμένουμε τους γείτονές μας στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες [vid]

Ακάρ Ελλάδα: Περιμένουμε τους γείτονές μας στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες [vid]
Ακάρ Ελλάδα: Μια δήλωση που ξαφνιάζει έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Για συνάντηση με την ελληνική πλευρά μίλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, προκαλώντας έκπληξη με τα λεγόμενά του.

Ο Ακάρ λοιπόν, προανήγγειλε για τις προσεχείς ημέρες, συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ αξιωματούχων της Ελλάδας και της Τουρκίας. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο ίδιος δήλωσε ότι «περιμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονές μας στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα με αυτές και παρόμοιες συναντήσεις. Το έργο μας συνεχίζεται προς αυτή την κατεύθυνση».

Η δήλωση, που ξάφνιασε, έγινε κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας στα κοινά σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας, συνοδευόμενος από στελέχη της τουρκικής διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία πραγματοποίησαν και επιθεώρηση στην περιοχή. Απομένει να διαπιστωθεί κατά πόσο αυτά που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της προαναγγελθείσας συνάντησης, θα συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της υπάρχουσας έντασης.

Η αποστολή του Τούρκου υπουργού Άμυνας είναι μια επικοινωνιακή κίνηση στην οποία προχώρησε η Άγκυρα, την Πέμπτη 30 Ιουλίου, στο πλαίσιο των προκλήσεων της σε Αιγαίο, Μεσόγειο και κυπριακή ΑΟΖ. Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Ακάρ μετέβη στην Αδριανούπολη μαζί με στελέχη της Τουρκικής Διοίκησης Ένοπλων Δυνάμεων για επιθεωρήσεις στα τουρκικά στρατεύματα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ακάρ κάνει λόγο για ελληνοτουρκικό διάλογο

Έτσι, προανήγγειλε την τέταρτη συνάντηση αξιωματούχων της Ελλάδας και της Τουρκίας την Παρασκευή 31 Ιουλίου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα που ο Ακάρ κάνει λόγο για ελληνοτουρκικό διάλογο.

Θυμίζουμε πως την Τετάρτη, μιλώντας σε εκδήλωση του κατοχικού καθεστώτος στην Κύπρο, δήλωσε ότι η Άγκυρα ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της συνάντησης των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στην Αγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Πάντως, διεμήνυσε σε αυστηρό ύφος το εξής: «Να μην επιχειρήσει κανείς να μας επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο ή να μας εμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο στο συγκεκριμένο θέμα. Διατυπώσαμε επανειλημμένως την αποφασιστικότητά μας στο θέμα αυτό. Και θα τα υλοποιήσουμε. Όλα όσα κάνουμε είναι νόμιμα, γίνονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments