Πολιτική

Πέτσας αναδρομικά: Μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν τα οφειλόμενα

Πέτσας αναδρομικά: Μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν τα οφειλόμενα
Πέτσας αναδρομικά: Πριν τον Δεκέμβριο θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να καταβάλει στους δικαιούχους τα αναδρομικά, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6». Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας έκανε ειδική μνεία στις προσπάθειες που γίνονται για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους τονίζοντας πως «η κυβέρνηση εφαρμόζει με πληρότητα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναδρομικά 11 μηνών για τις κύριες συντάξεις».

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε καταβολή εφάπαξ και θα είναι για όλους είτε προσέφυγαν είτε όχι στη Δικαιοσύνη.

Για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να αποδοθούν αναδρομικά επικουρικών συντάξεων και «δώρα» σχολίασε ότι αυτό που προτείνει είναι πολιτική επιλογή και όχι συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ. «Είναι άλλο πράγμα να λες ότι η αναδρομική σύνταξη δεν θα πάρει αναδρομικά και άλλο ότι ο συνταξιούχος δεν θα πάρει αναδρομικά. Γιατί είναι σαν να λέμε ότι αυτός που παίρνει επικουρική δεν παίρνει κύρια σύνταξη. Επομένως μην μπερδεύουμε τις κατηγορίες των συντάξεων με τους δικαιούχους» σχολίασε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν τα οφειλόμενα. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι όσο νωρίτερα από τον Δεκέμβριο εξαρτάται κυρίως από τα ταμειακά μας αποθέματα» τόνισε. Για τον τουρισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι η Πολιτεία πρέπει να φροντίζει για όλες τις ομάδες και να λαμβάνει τα μέτρα της και ταυτόχρονα να προσέχει και στο γεωπολιτικό επίπεδο. Όπως σημείωσε, «έχουμε πάρει πολλές φορές μέτρα και αν χρειαστεί θα πάρουμε περισσότερα». «Μόλις προχθές δόθηκε η επέκταση της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στον τουρισμό. Κάτι πολύ μεγάλο για το πρόγραμμα ΣυνΕργασία και από εκεί προσδοκούμε εντός του Αυγούστου να έχουμε και μια καλύτερη επίδοση στην απασχόληση» κατέληξε.

Ακολουθεί το βίντεο με όσα δήλωσε ο κ. Πέτσας:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε όλους τους συνταξιούχους εφάπαξ τα αναδρομικά εντός 2020

“Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως σε όλους τους συνταξιούχους, πριν το τέλος του 2020, τα αναδρομικά που δικαιούνται με βάση την απόφαση του ΣτΕ”, είπε την Τετάρτη 29 Ιουλίου από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως σημείωσε, πρόκειται για ποσό 1,4 δις ευρώ, που αφορά στις κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα. Ωστόσο, το δικαίωμα αυτό επεκτείνεται και στους συνταξιούχους του Δημοσίου, δηλαδή οι ωφελούμενοι είναι συνολικά περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συγκεκριμένη δαπάνη «αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου και δεν υπάρχει περιθώριο για ικανοποίηση πρόσθετων άλλων αιτημάτων αυτού του είδους». Κάτι τέτοιο, όπως υπογράμμισε, θα ήταν άδικο για τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τις επόμενες γενιές, το σύνολο της κοινωνίας. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως στη διάρκεια της πανδημίας οι συνταξιούχοι προστατεύθηκαν και «δεν χτυπήθηκαν όσο άλλοι», ωστόσο τόνισε πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση όφειλε «να κρατά τις δημοσιονομικές ισορροπίες και εφεδρείες για κάθε δύσκολη στιγμή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments