Ελλάδα

Βόλος κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό τέσσερις συνάδελφοι του 25χρονου σεφ

Βόλος κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό τέσσερις συνάδελφοι του 25χρονου σεφ
Βόλος κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό είναι τέσσερις συνάδελφοι του 25χρονου σε καφέ - μπαρ της πόλης. Θα διενεργηθούν επαναληπτικοί έλεγχοι και στους υπόλοιπες περιπτώσεις της ινηλάτησης.

Μετά το θετικό κρούσμα σε εστιατόριο στο Βόλο, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε ελέγχους στις επαφές του 25χρονου σεφ, λαμβάνοντας συνολικά 90 δείγματα στη διαδικασία ιχνηλάτησης. Τέσσερα από αυτά βρέθηκαν θετικά και είναι συνάδελφοι του 25χρονου στο καφέ- μπαρ που εργαζόταν. Τα 86 άτομα που βρέθηκαν σήμερα αρνητικά στη διαδικασία ιχνηλάτησης θα υποβληθούν ξανά στο τεστ.

Χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε στην ιχνηλάτηση των επαφών του 25χρονου στον χώρο εργασίας του και συνολικά λήφθηκαν 90 δείγματα. Σύμφωνα με το taxydromos.gr πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων και από τα 90 δείγματα τα τέσσερα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Τα 86 άτομα που βρέθηκαν σήμερα αρνητικά στον ιό θα υποβληθούν ξανά στο τεστ μετά από μία εβδομάδα, ώστε να διασφαλιστεί ότι πράγματι δεν έχουν προβληθεί από κορωνοϊό. Ο 25χρονος σεφ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και σύμφωνα με πληροφορίες, η κλινική του εικόνα είναι καλή.

Υπενιθυμίζεται ότι συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ στο Βόλο, έπειτα από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού σε δύο 25χρονους, που απασχολούνται στον χώρο της εστίασης.Και οι δύο επιχειρήσεις, με πρωτοβουλία των επιχειρηματιών, έκλεισαν από χθες για να γίνει απολύμανση και έλεγχος στο προσωπικό.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δεκάδες τεστ από το προσωπικό των δύο επιχειρήσεων εστίασης, τους θαμώνες και τις επαφές τους. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, 15 εργαζόμενοι κλήθηκαν να δώσουν για δεύτερη φορά φαρυγγικό επίχρισμα καθώς ένα λάθος «ακύρωσε» όλη τη σειρά των δειγμάτων.

24 κρούσματα σε εργοστάσιο στην Καβάλα

Συναγερμός έχει ξεσπάσει και στην Καβάλα καθώς έχουν εντοπιστεί 24 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο της περιοχής. Σύμφωνα με το kavalapost o Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε 24 κρούσματα του κορωνοιού τα οποία προέκυψαν μετά από στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή Καβάλας-Παγγαίου. Ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης κάνει έκκληση για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ, ενώ τα αποτελέσματα των τεστ έδειξαν 24 κρούσματα, όλοι σχεδόν χωρίς συμπτώματα. Παράλληλα νέο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται στην Καβάλα προκειμένου να ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των 24 θετικών ατόμων, ωστόσο στην όλη διαδικασία δεν εμπλέκεται το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Εκεί, αναμένονται τα αποτελέσματα τριών «ύποπτων» δειγμάτων τα οποία όμως, σύμφωνα με τη Διοίκηση, δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments