Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός γάμος: Μαζικά κρούσματα μετά από γλέντι σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Ελλάδα κορωνοϊός γάμος: Μαζικά κρούσματα μετά από γλέντι σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Ελλάδα κορωνοϊός γάμος: Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν επηρεάζουν τη διασκέδαση, από τα μπαρ και τα κλαμπ, έως τα πανηγύρια, τους γάμους και τις βαπτίσεις.

Έντονη είναι η ανησυχία στις Αρχές για τους γάμους εν μέσω κορωνοϊού, καθώς εάν δεν τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μπορούν να μετατραπούν σε υγειονομικές «βόμβες».

Μάλιστα, τα πρόσφατα παραδείγματα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες προβληματίζουν πολύ, μιας και μιλάμε για δεκάδες κρούσματα με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στους αρμόδιους. Στον γάμο στη Θεσσαλονίκη παρευρέθησαν εκατοντάδες καλεσμένοι, εκ των οποίων ορισμένοι προέρχονταν από τη Γερμανία. Όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα μετά την τελετή οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα ανατολικά της πόλης, όπου θα γινόταν το γλέντι.

Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, αλλά εξαιτίας του καιρού, το γλέντι μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τουλάχιστον 11 κρούσματα κορωνοϊού, στην αρχή, ενώ τώρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 16. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές, μεταξύ των ατόμων που έχουν βγει θετικοί στον κορωνοϊό είναι η νύφη, ο γαμπρός, η μητέρα του γαμπρού, η αδελφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης.

Πάντως, εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου πήρε ο γαμπρός και οι καλεσμένοι, μεταξύ αυτών και ο πατέρας του, που νοσηλεύτηκαν αφότου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα, ο γαμπρός περιέγραψε στον ΣΚΑΙ την περιπέτεια της υγείας του, λέγοντας ότι την περασμένη Τρίτη ξεκίνησε να νιώθει αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Την επομένη έλαβε μηνύματα και από καλεσμένους που είχαν ύποπτα συμπτώματα. Αμέσως πήγαν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί άλλαξαν βάρδια λίγο με τρόμαξαν, είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ότι είμαι ομάδα υψηλού κινδύνου. Εκεί λίγο φοβήθηκα. Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα, ήταν δυνατό να κάναμε τον γάμο;» ανέφερε για την τελετή και το γλέντι.

Όσον αφορά στο ποιος μπορεί να ήταν η «πηγή» του ιού ο γαμπρός τόνισε το εξής: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος». Ωστόσο, το αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων ήταν νέα μέτρα και έτσι από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων και κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

Σε καραντίνα καλεσμένοι γάμου στις Σέρρες

Σε καραντίνα μπήκαν όλοι οι καλεσμένοι σε γάμο που έγινε την περασμένη Κυριακή σε χωριό των Σερρών. Σύμφωνα με τον νομίατρο Σερρών, ένας 30χρονος σερραϊκής καταγωγής βρέθηκε θετικός ενώ και άλλα 3 άτομα που εξετάστηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν επίσης θετικά. Όπως αναφέρει το epiloges.tv, όλοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους ενώ συγχρόνως γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα στις Σέρρες αυτή την εβδομάδα. Οι Αρχές πάντως προβληματίζονται για τους γάμους, καθώς σύμφωνα με το νομίατρο είναι μία επικίνδυνη κατάσταση για τη μετάδοση της νόσου. Αυτός είναι και ο λόγος, εξάλλου, που ανακοινώθηκαν νέα μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments