Τεχνολογία

Forbes λίστα: Αυτά είναι τα κορυφαία brands του 2020

Forbes λίστα: Αυτά είναι τα κορυφαία brands του 2020
Forbes λίστα: Οι παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί είναι αυτοί που καταλαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις της σχετικής λίστας.

Δημοσιεύθηκε η νέα λίστα του Forbes για τα 50 πολυτιμότερα Brands για το 2020 σε όλο τον κόσμο, με το όνομα στην κορυφή να μην αποτελεί έκπληξη.

Πιο συγκεκριμένα, οι παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί άλλωστε είναι αυτοί που καταλαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις της σχετικής λίστας, η πρώτη πεντάδα της οποίας παραμένει η ίδια με την περασμένη χρονιά. Όπως φαίνεται λοιπόν, στη φετινή λίστα του Forbes στην πρώτη θέση βρίσκεται για άλλη μία χρονιά η Apple, με αξία 241,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ποια είναι τα κορυφαία brands του 2020;

Φαίνεται πως η Apple εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα με αξία δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένη κατά 17% σε σχέση με πέρσι. Πρόκειται για αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, online υπηρεσίες και υπολογιστές. Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς iMac, το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, η φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων iPod, τo έξυπνο τηλέφωνο iPhone, ο υπολογιστής ταμπλέτα iPad και το έξυπνο ρολόι Apple Watch.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Google με 207,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 24%. Είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρείας στο χρηματιστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. To 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού στην Καλιφόρνια.

Ακολουθούν η Microsoft με 162,9 δισεκατομμύρια δολάρια και αύξηση 30% και η Amazon με 135.4 δισεκατομμύρια δολάρια και αύξηση 40%. Την πεντάδα συμπληρώνει το Facebook, του οποίου, ωστόσο, η αξία μειώθηκε κατά 21% φτάνοντας τα 70,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τη μεγαλύτερη άνοδο στην αξία του σε σύγκριση με πέρσι, κατέγραψε το Netflix με 72% και ακολούθησαν Chanel με 42%, η Amazon με 40%, η Microsoft με 30% και η Paypal με 24%. Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε το Facebook με μείωση 21% και Wells Fargo με 16%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments