Πολιτική

Αχτσιόγλου για αναδρομικά: Αυταρχική και αλαζονική η απόφαση Μητσοτάκη

Αχτσιόγλου για αναδρομικά: Αυταρχική και αλαζονική η απόφαση Μητσοτάκη
Αχτσιόγλου για αναδρομικά: «Θα έπρεπε να δοθούν αναδρομικά ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων και η κυβέρνηση νομοθέτησε για 900 εκατομμύρια» τόνισε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα αναδρομικά ως «Αυταρχισμό και αλαζονεία» ενώ σχολίασε ότι η εν λόγω απόφαση θίγει τα δικαιώματα των συνταξιούχων. «Ουσιαστικά λέει στους συνταξιούχους ότι ενώ σας οφείλω 4, σας δίνω 1 και τα υπόλοιπα διαγράφονται», είπε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου στο MEGΑ.

Παράλληλα σημείωσε και ότι «στην πραγματικότητα θα έπρεπε να δοθούν αναδρομικά ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων και η κυβέρνηση νομοθέτησε για 900 εκατομμύρια». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «παραβίαση» της απόφασης του ΣτΕ και σχολίασε ότι αφού προέβλεψε όρο στο νόμο της ότι οι συνταξιούχοι δεν θα δικαιούνται τίποτα άλλο, «ομολογεί ουσιαστικά ότι γνωρίζει ότι οφείλονται και άλλα ποσά, αλλά τα διαγράφει».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ένα μαξιλάρι ασφαλείας 37 δισεκατομμυρίων και πως «ο κ. Σταϊκούρας πριν από λίγες μέρες είπε ότι αυτό το μαξιλάρι δεν έχει θιγεί, επιβεβαιώνοντας ότι αποθεματικά υπάρχουν».  «Το ερώτημα είναι γιατί δεν τα δαπανά. Εκτός αν δεν υπάρχουν, οπότε η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει τι έχει γίνει με αυτά», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

“Η κυβέρνηση κούρεψε κατά σχεδόν 70% τα αναδρομικά”

 Η κ.Αχτσιόγλου σε προηγούμενη δήλωσή της στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι “η κυβέρνηση κούρεψε κατά σχεδόν 70% τα αναδρομικά. Κούρεμα οφειλών από την στιγμή που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να γίνει. Είναι συνταγματικό και νομικό πραξικόπημα. Ο κ. Μητσοτάκης έλαβε χθες μια απόφαση η οποία πλήττει βάναυσα τα δικαιώματα των συνταξιούχων όπως αυτά κρίθηκαν από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι οι περικοπές του κ. Βρούτση το 2012, όλες οι περικοπές, τόσο σε κύριες όσο και σε επικουρικές και σε δώρα, ήταν αντισυνταγματικές. Ο κ Μητσοτάκης χθες ανακοίνωσε ότι θα δώσει μόνο ένα μικρό μέρος αυτών, αλλά οι συνταξιούχοι θα πρέπει να θεωρήσουν ότι τους τα κατέβαλαν όλα και να μην έχουν άλλες αξιώσεις, καταργώντας ουσιαστικά δια νόμου τα όσα δικαιούνται» υπογράμμισε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμανε, ειδικότερα, ότι «τα οφειλόμενα στους συνταξιούχους αναδρομικά είναι 3,9 δις, ενώ η τροπολογία που έφερε χθες ο κ. Βρούτσης προβλέπει 900 εκ. Η κυβέρνηση κούρεψε κατά σχεδόν 70% τα αναδρομικά. Κούρεμα οφειλών από την στιγμή που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να γίνει. Είναι συνταγματικό και νομικό πραξικόπημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments