Πολιτική

Χρυσοχοΐδης για αγροτικές φυλακές: Τέλος οι μεταγωγές τρομοκρατών

Χρυσοχοΐδης για αγροτικές φυλακές: Τέλος οι μεταγωγές τρομοκρατών
Χρυσοχοΐδης για αγροτικές φυλακές: «Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, βάζουμε φρένο στην κατάχρηση του συστήματος αδειών και πατάμε γκάζι στην κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισθέντων» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Με το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας» που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μπαίνει τέλος στη μεταγωγή τρομοκρατών σε αγροτικές φυλακές, όπως είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια με τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τίθενται αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη μεταγωγή καταδίκων κρατούμενων στα Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης και στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών. Κατά συνέπεια, απαγορεύεται εφεξής η μεταγωγή σε Αγροτικές Φυλακές και στην ΚΑΥΦ (Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών) στους καταδικασθέντες για εγκλήματα τρομοκρατίας.

«Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, βάζουμε φρένο στην κατάχρηση του συστήματος αδειών και πατάμε γκάζι στην κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισθέντων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τι αλλάζει – Πιο αυστηροί όροι για άδειες κρατουμένων

Παράλληλα εισάγονται αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών κρατουμένων, καθώς έχουν παρατηρηθεί αυξανόμενα περιστατικά παραβίασης των όρων της άδειας. Επίσης, εισάγεται εξαίρεση από την αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ, αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων του Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης, καθώς σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που αφορούν στην ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης καθιστούν αναγκαία τη θεσμοθέτηση διαδικασιών που θα διασφαλίζουν την ταχεία κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Ανάπτυξη του «Δικτύου Επάνοδος»

Προβλέπεται η ανάπτυξη του δικτύου «ΕΠΑΝΟΔΟΣ», σε διάφορες πόλεις, ώστε να δημιουργηθεί σύγχρονο υποστηρικτικό πλέγμα, με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, για την κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισμένων. Τέλος υπενθυμίζουμε ότι αναβαθμίζεται το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης στο πλαίσιο ενίσχυσης της διαφάνειας σε όλες τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εντός των Καταστημάτων Κράτησης.

Θυμίζουμε την προ δύο ετών μεταγωγή του καταδικασθέντος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εκτίει κάθειρξη 11 φορές ισόβια και 25 έτη, στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Η απόφαση ελήφθη από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του υπουργείου Δικαιοσύνης, ύστερα από αίτημα του «Λουκά» της 17Ν, το οποίο έγινε δεκτό, εγείροντας ερωτηματικά γύρω από την απόφαση αυτή, καθώς σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν στις αγροτικές φυλακές, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα εκτίσει την ποινή του σε αποκαλούμενη «ανοικτή» φυλακή, όπου οι ημέρες μετρούν διπλές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments