Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Πέθανε 69χρονος – Στους 207 οι νεκροί στη χώρα μας

Ελλάδα κορωνοϊός: Πέθανε 69χρονος – Στους 207 οι νεκροί στη χώρα μας
Ελλάδα κορωνοϊός: Ένας 69χρονος έχασε τη μάχη με τον ιό.

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Αυγούστου στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ένας 69χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 207. Ο άτυχος άντρας είχε μεταφερθεί το Σάββατο 1 Αυγούστου στο «Σωτηρία» από τη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, σε κατάσταση διασωλήνωσης, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα μέχρι και το Σάββατο 1 Αυγούστου

Η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό με τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι και το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, ανέφεραν πως τα κρούσματα έχουν φτάσει στα 4.500 περίπου, ανακοινώνοντας 110 νέα.

«Ανακοινώνουμε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. 1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Νοσηλεύονται 10 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ανησυχητική η έκθεση από το ΑΠΘ για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας

Αποθαρρυντική είναι η έκθεση του ΑΠΘ αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων τον Αύγουστο, με τον καθηγητή του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη να προτείνει μέτρα που δεν θα έπλητταν την τουριστική κίνηση. Μερικά από αυτά τα μέτρα είναι η καθυστέρηση ανοίγματος των σχολείων, ο περιορισμός του συγχρωτισμού σε δημόσιες υπηρεσίες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, καθώς σε άλλους κλειστούς χώρους. Σκοπός ο περιορισμός της πανδημίας στη χώρα μας μέσα στον Αύγουστο. Βέβαια, αν τηρηθούν ευλαβικά από όλους τα ισχύοντα μέτρα, τότε ο κίνδυνος μπορεί να περιοριστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments