Ελλάδα

Νέα κρούσματα σήμερα: Στα 75 έφτασαν – Δύο νέοι θάνατοι – 4662 ο συνολικός αριθμός

Νέα κρούσματα σήμερα: Στα 75 έφτασαν – Δύο νέοι θάνατοι – 4662 ο συνολικός αριθμός
Νέα κρούσματα σήμερα: Μείωση σε σχέση με τη χθεσινή μέρα αλλά παραμένει ακόμα υψηλός ο αριθμός με 75 νέες καταγραφές ατόμων θετικών στον κορωνοϊό.

Μειωμένος ο αριθμός των κρουσμάτων σε σχέση με χθες που ήταν 110 αλλά παραμένει υψηλός καθώς ο ΕΟΔΔΥ ανακοίνωσε άλλα 75.  Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν και δύο ακόμα θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 4662. Ανάμεσα στα σημερινά κρούσματα μόνο τέσσερα καταγράφηκαν στις πύλες εισόδου, αυξάνοντας την ανησυχία για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 75 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4662, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1290 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2308 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 66.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 208 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα NA έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τι λένε οι ειδικοί για το δεύτερο επιδημικό κύμα

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος σε ερώτηση για δεύτερο επιδημικό κύμα, ανέφερε ότι θα πρέπει να ανατρέξουμε στη σχετική απάντηση που έδωσε ο διεθνούς φήμης καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργικών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ Anthony Fauci. «Δεν είναι δόκιμο να συζητάμε για δεύτερο επιδημικό κύμα τη στιγμή που ουσιαστικά βρισκόμαστε στο αρχικό κύμα της πανδημίας».

«Μπορεί στη χώρα μας η επιδημιολογική καμπύλη να είναι σημαντικά καλύτερη συγκριτικά με την περασμένη άνοιξη, ωστόσο δεν φτάσαμε στο σημείο ώστε να θεωρήσουμε ότι το αρχικό επιδημικό κύμα εξαλείφθηκε. Με βάση και τη διεθνή εμπειρία, είναι σαφές ότι μια νέα έξαρση των κρουσμάτων είναι πιθανή. Για αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντική η τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ σχετικά με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής. Από αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η περαιτέρω πορεία της επιδημίας στη χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments