Διεθνή

Τik Tok – Τραμπ: “Tο απαγορεύουμε στις ΗΠΑ”

Τik Tok – Τραμπ: “Tο απαγορεύουμε στις ΗΠΑ”
Τik Tok - Τραμπ: Η Ουάσιγκτον υποψιάζεται ότι το TikTok χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος  Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να  απαγορεύσει τη χρήση του TikTok στις ΗΠΑ, μια εφαρμογή πολύ γνωστή σε όλον τον κόσμο με 1 δισεκατομμύριο χρήστες σε ολόκληρη την υφήλιο και ιδιαιτέρως αγαπητή μεταξύ των νέων.

Τι φοβάται ο Τράμπ;

Η συγκεκριμένη απόφαση του Αμερικανού προέδρου περί απαγόρευσης της εφαρμογής σχετίζεται με τις υποψίες της Ουάσιγκτον ότι το TikTok χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών. Συγκεκριμένα δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους: «Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ».

Παράλληλα στις 7 Ιουλίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έριξε στο “τραπέζι” το ζήτημα περί απαγόρευσης της γνωστής εφαρμογής στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ “σίγουρα εξετάζουν” την απαγόρευση των κινεζικών εφαρμογών ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του TikTok, δήλωσε ο Πομπέο. “Δεν θέλω να πω κάτι πριν από τον πρόεδρο (Ντόναλντ Τραμπ), αλλά είναι κάτι που εξετάζουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο Πομπέο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Fox News.

Επίσης, Αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια όσον αφορά τον χειρισμό των δεδομένων των χρηστών από το TikTok, λέγοντας ότι ανησυχούν λόγω των κινεζικών νόμων που αξιώνουν από τις εγχώριες εταιρείες “να υποστηρίζουν και να συνεργάζονται στις έρευνες των υπηρεσιών πληροφοριών που ελέγχονται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα”.

Πρόσφατα απαγορεύτηκε στην Ινδία

Το TikTok, το οποίο ανήκει στον όμιλο ByteDance που έχει την έδρα του στην Κίνα, είναι μια εφαρμογή για σύντομα βίντεο, που είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των πολύ νέων κυρίως λόγω των βίντεό του ελαφρού περιεχομένου. Η εφαρμογή αυτή είχε 800 εκατομμύρια χρήστες τον Ιανουάριο στον κόσμο, σύμφωνα με την DataReportal.

Η πλατφόρμα υποχρεώθηκε συχνά να υπερασπιστεί τον εαυτό της για τους δεσμούς της με την Κίνα, όπου η μητρική της εταιρεία κατέχει παρόμοια εφαρμογή υπό άλλη ονομασία. Το TikTok εξακολουθεί να αρνείται ότι μοιράζεται δεδομένα με τις κινεζικές αρχές και βεβαιώνει ότι δεν έχει την πρόθεση να αποδεχθεί τέτοια αιτήματα. Πρόσφατα απαγορεύτηκε στην Ινδία μαζί με άλλες 58 κινεζικές εφαρμογές έπειτα από μεθοριακή σύγκρουση μεταξύ της Ινδίας και της Κίνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments