Ελλάδα

Αυτή είναι η Εύα που λύνει και δένει στο Μέγαρο Μαξίμου

Αυτή είναι η Εύα που λύνει και δένει στο Μέγαρο Μαξίμου
Συμμετέχει στις συσκέψεις για τον κορονοϊό και για το άνοιγμα - κλείσιμο των συνόρων

Υπάρχει ένα θηλυκό που λύνει και δένει στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμη και ο πρωθυπουργός λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν του τα στοιχεία που δίνει. Για το θηλυκό αυτό είχε μιλήσει πριν από περίπου μια εβδομάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα, σε μια σημαντική αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα και να τα περιορίσει, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την εβδομαδιαία τακτική ενημέρωση για τον covid-19, πριν από περίπου μια εβδομάδα. Αναφέρθηκε στην Εύα ή αλλιώς το ψηφιακό πρωτόκολλο αφίξεων, το PLF (Passenger Locator Form).  Πρόκειται για έναν σύνθετο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από δυο Έλληνες και δυο ξένους επιστήμονες. Πρόκειται για τους κυρίους Κίμων Δρακόπουλο, Γιάννη Βλαχογιάννη, Vishal Gupta και Hamsa Bastani.

Όταν ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για αυτόν τον αλγόριθμο είχε πάρα πολλές συζητήσεις με τους Έλληνες επιστήμονες, μέχρι που πείστηκε να αφεθεί στα “χέρια της Έυας”.  Ο αλγόριθμος Εύα ο οποίος δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, συνδυάζει τα δεδομένα από τα τεστ που γίνονται στις πύλες εισόδου αλλά και τα δεδομένα από την φόρμα που συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες 24 ώρες πριν από την άφιξή τους στη χώρα μας. Έτσι δημιουργείται ένα προφίλ για κάθε επισκέπτη.

Με χιλιάδες επισκέπτες να φθάνουν στα σημεία εισόδου της χώρας, η Ελλάδα δεν μπορεί να δοκιμάσει όλους όσους εισέρχονται και ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Με τον αλγόριθμο Εύα  οι υγειονομικές αρχές εστιάζουν σε ποιους θα γίνουν τα τεστ, ενισχύοντας την δημόσια υγεία και ασφάλεια. Όπως είχε αναφέρει  ο κ. Χαρδαλιάς αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα όσον αφορά την Ισπανία, λόγω αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων εκεί και για το λόγο αυτό έχουν αυξηθεί τα τεστ από επισκέπτες που προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα.

Η “τροφή” της Έυας για να λειτουργήσει είναι τα δεδομένα. Κάποια από αυτά είναι ο αριθμός των διαθέσιμων PCR τεστ που υπάρχουν καθημερινά, σε ποια σημεία εισόδου της χώρας μπορούν να γίνουν άμεσα οι εξετάσεις κ.ά., τα οποία συνδυάζει με τη δραστηριότητα της νόσου στην κάθε χώρα, την επικινδυνότητα κάθε τουρίστα, που διαμορφώνουν κάποια από τα χαρακτηριστικά του (ηλικία, πρόσφατα ταξίδια κ.ά.).  Σύμφωνα με τις υποδείξεις που έκανε η Εύα, από την 1η έως και τις 26η Ιουλίου διεξήχθησαν συνολικά στα σημεία εισόδου της χώρας 171.138 έλεγχοι σε σύνολο 1.294.798 εισερχομένων στη χώρα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 344, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Τα νέα στοιχεία θα τα ανακοινώσει αύριο ο κ. Χαρδαλιάς στην εβδομαδιαία ενημέρωση για τα κρούσματα και τους ελέγχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments