Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα 77 κρούσματα

Ελλάδα κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα 77 κρούσματα
Ελλάδα κορωνοϊός: Αυξημένος και πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική. Δείτε αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή τους.

Ο ΕΟΔΥ σήμερα  ανακοίνωσε συνολικά 77 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Αριθμός που παραμένει αυξημένος, ενώ την Κυριακή είχαν ανακοινωθεί 75.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ποια είναι η γεωγραφική κατανομή τους:

  • εικοσιοκτώ (28) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • εννιά (9) στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, όλα μέρος της συρροής που αφορά στο γάμο της Αλεξανδρούπολης.
  • δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας.
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.
  • επτά (7) στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, από τα οποία δύο (2) συνδεόμενα με τον γάμο της Θεσσαλονίκης.
  • τέσσερα (4) στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.
  • πέντε (5) στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
  • τρία (3) στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
  • δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων.
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου.
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, το οποίο συνδέεται με τον γάμο στη Θεσσαλονίκη.
  • δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη μετά τον γάμο

Συναγερμός στην πόλη της Αλεξανδρούπολης μετά την είδηση ότι καλεσμένη σε γάμο βρέθηκε χθες θετική στον κορωνοϊό.  Η κοπέλα κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη αλλά μένει σε άλλη περιοχή της χώρας. Επισκέφθηκε την γενέτειρά της για να παραστεί στον γάμο των φίλων της, σύμφωνα με το evros-news.gr.

Μετά το μυστήριο που πραγματοποιήθηκε σε εκκλησία της πόλης, τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, δεν αισθανόταν τόσο καλά και πήγε στο σπίτι της. Την Κυριακή πήγε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έδωσε δείγμα για το τεστ Covid-19 και τα αποτελέσματα το απόγευμα βγήκαν θετικά. Ενημέρωσε κάποιους φίλους της και τόσο χθες βράδυ όσο και σήμερα το πρωί, πάνω από 20 άτομα πήγαν επίσης στο Νοσοκομείο για να δώσουν δείγματα.

Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών της – Πάνω από είκοσι άτομα έχουν ελεγχθεί

Παράλληλα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση όσων ήρθε σε επαφή, ενώ να επισημάνουμε ότι λόγω της αδιαθεσίας της δεν πήγε στο γαμήλιο γλέντι που ακολούθησε το βράδυ σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης το οποίο βρίσκεται έξω από την πόλη. Όμως, όπως είναι φυσικό αρκετοί απ’ όσους βρέθηκαν στην εκκλησία και στο γλέντι, ανησύχησαν και πήγαν να υποβληθούν στο τεστ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με εντολή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου έγινε απολύμανση της εκκλησίας, ενώ και οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου όπου έγινε το γαμήλιο γλέντι (σε εξωτερικό χώρο φυσικά), προχώρησαν και αυτοί σε απολύμανση των χώρων του.

Το κρίσιμο φυσικά είναι αν από τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ χθες βράδυ και σήμερα το πρωί, βρεθούν ή όχι επιβεβαιωμένα θετικά και άλλα κρούσματα.

Οι γάμοι αποτελούν «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση

Συνεχίζουν να προβληματίζουν οι γάμοι εν μέσω κορωνοϊού, καθώς η περίπτωση της Αλεξανδρούπολης είναι η τρίτη κατά σειρά μετά τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες που εμφανίζεται κρούσμα κορωνοϊού. Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης μάλιστα είχαμε μεγάλη διασπορά στους παρευρισκόμενους με τα κρούσματα στην πόλη της Μακεδονίας να ανεβαίνουν ανησυχητικά.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρχει όριο συμμετοχής σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμοι, βαπτίσεις κλπ, στα 100 άτομα, αλλά διαρκώς θα εξετάζονται τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν αποκλείεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments