Ελλάδα

Κορωνοϊός μέτρα: Η κυβέρνηση εξετάζει να βάλει πλαφόν στο ωράριο των κλαμπ

Κορωνοϊός μέτρα: Η κυβέρνηση εξετάζει να βάλει πλαφόν στο ωράριο των κλαμπ
Κορωνοϊός μέτρα: Μια από τις σκέψεις της κυβέρνησης είναι να κλείνουν τα κλαμπ και τα μαγαζιά της εστίασης τα μεσάνυχτα.

Η χώρα μας ήταν ανάμεσα σε αυτές που κινήθηκαν γρήγορα στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε είχαν αποτέλεσμα και μετά από περίπου δυο μήνες καραντίνας επιχείρησε να επιστρέψει σε μια κανονικότητα. Φυσικά η ζωή μας θα γίνει όπως πριν μόνο όταν βγει το εμβόλιο που θα δώσει ένα οριστικό τέλος στον κορωνοϊό. Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί μια χαλάρωση από αρκετούς αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να γίνει καθώς ο ιός είναι ακόμα εδώ και δεν θέλει πολύ για να ξεφύγει η κατάσταση.

Τον τελευταίο καιρός τα ημερήσια κρούσματα αυξάνονται συνέχεια. Αποκορύφωμα ήταν το απόγευμα του Σαββάτου όταν ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 110 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όλα αυτά δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από την κυβέρνηση. Ένα πρώτο μέτρο που επιβλήθηκε είναι η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους υποχρεωτικά. Ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι από μόνη της η μάσκα δεν μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Την ίδια στιγμή η οικονομία και η κοινωνία δύσκολα θα μπορέσει να αντέξει ένα δεύτερο lockdown.

Στο στόχαστρο τα κλαμπ

Στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει εντός της ημέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει προειδοποίηση σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, κατ αρχάς προς τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά και οι λοιπές προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, εκεί, όπου παρατηρείται ο επικίνδυνος συνδυασμός του συνωστισμού με τη μη τήρηση των μέτρων.

Στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει τα κλαμπ και τα μαγαζιά στην εστίαση καθώς τα στοιχεία δείχνουν υπερβολική χαλάρωση των νέων. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στο τραπέζι έχει ήδη πέσει το ενδεχόμενο να μπει πλαφόν στο ωράριο των καταστημάτων. Να κλείνουν δηλαδή όλα τα μαγαζιά μέχρι τις 12 το βράδυ. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει ένα νέο διάγγελμα μετά από καιρό για να μιλήσει για αυτό το ζήτημα.

Σε περίπτωση σοβαρής επιδείνωσης της επιδημιολογικής καμπύλης αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο θωράκισης των πλέον ευάλωτων ηλικιακών και μη ομάδων του πληθυσμού, όπερ σημαίνει πως δεν αποκλείεται να επιβληθούν εκ νέου περιορισμοί στην κυκλοφορία των συγκεκριμένων συμπολιτών μας μέσω της επαναφοράς του συστήματος του 13033, δηλαδή του μηχανισμού των sms, που ίσχυσε επί καραντίνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments