Πολιτική

Συνάντηση Δένδια: Τι θα συζητήσουν με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας

Συνάντηση Δένδια: Τι θα συζητήσουν με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας
Συνάντηση Δένδια:  «Δεν πρέπει να αφήσουμε και δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη», είχε διαμηνύσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 15.00, με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε, και δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη», είχε διαμηνύσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, ενόψει της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χτες Κυριακή 2 Αυγούστους στη χώρα μας, όπως είχε μεταδώσει πριν από δύο ημέρες η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ ΜΠΕ στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, ο κ. Λάσετ, ο οποίος είναι και υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), θα συνοδεύεται από τον υπουργό για Παιδιά, Οικογένεια, Πρόσφυγες και Ενσωμάτωση της κυβέρνησής του, Γιοάχιμ Σταμπ, καθώς η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία συμμετέχει ήδη στην υποδοχή από τη Γερμανία ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων οι οποίοι φιλοξενούνται στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας θα μεταβεί και στη Λέσβο

Ο κ. Λάσετ θα μεταβεί και στη Λέσβο, όπου θα συναντηθεί με τους αρμόδιους για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και εκπροσώπους οργανώσεων παροχής βοήθειας, ενώ θα επισκεφθεί και τα εν λόγω κέντρα «προκειμένου να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση επιτόπου» και θα έχει ακόμη συνάντηση με αστυνομικούς από τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία οι οποίοι υπηρετούν αυτή την εποχή στις δυνάμεις της FRONTEX στην Ελλάδα.

Γεμάτη η προηγούμενη εβδομάδα από συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές

Την τελευταία εβδομάδα, από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου ο Νίκος Δένδιας έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις αλλά έχει προβεί και σε διάφορες τηλεφωνικές επαφές με σημαντικά πολιτικά πρόσωπα. Για παράδειγμα, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχάριεβα. Η επίσκεψη συνέπεσε με τα 140 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Την επομένη συναντήθηκε με την Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια ενώ την Τετάρτη 29 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στην Αθήνα με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ, με αφορμή τη συμμετοχή του τελευταίου στο Συμπόσιο της Σύμης. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή, τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter. Επίσης, ο κος Δένδιας συνεχάρη τον Ντιμιτρόφ για την εκλογή του ως βουλευτή στις πρόσφατες εκλογές στη βόρεια γείτονα χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments