Ελλάδα

Τα κρούσματα σήμερα: 121 νέα – 4855 συνολικά – Κανένας νέος θάνατος

Τα κρούσματα σήμερα: 121 νέα – 4855 συνολικά – Κανένας νέος θάνατος
Τα κρούσματα σήμερα: 121 είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ δεν υπάρχει κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα κρούσματα του κορωνοϊού για σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου, ενώ σε εξέλιξη είναι η ενημέρωση από τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Συνολικά 121 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 4/8 ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενώ οι θάνατοι ανέρχονται συνολικά σε.

Σήμερα ανακοινώνουμε 121 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. 1325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Δείτε το Infographic του pagenews.gr

«Εστία» κορωνοϊού ο γάμος στην Αλεξανδρούπολη

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα από την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, είχε γίνει γνωστό τι συμβαίνει με τη διενέργεια τεστ μετά τον γάμο που είχε γίνει στην Αλεξανδρούπολη και έγινε «εστία» κορωνοϊού.  13 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στον συγκεκριμένο γάμο στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σάββατο. Από τα 100 τεστ που έγιναν έως τώρα, έχουν βγει θετικά τα 22.

Οι επιπλέον 13 άνθρωποι από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη που βρέθηκαν θετικοί, είναι όλοι τους ασυμπτωματικοί, νεαρής ηλικίας και παραμένουν στα σπίτια τους. Έχουν έως τώρα εξεταστεί 100 άτομα. Και οι 22 είναι ασυμπτωματικοί, νεαρής ηλικίας και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τη Δευτέρα (03.08.2020) έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν 9 θετικά κρούσματα, μεταξύ των οποίων, ο γαμπρός, η νύφη, η κουμπάρα και ένα παιδί 1,5 ετών. Στην Αλεξανδρούπολη, επιβεβαιώθηκε άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού το 23ο, το οποίο δεν έχει σχέση με τον γάμο. Πρόκειται για μοναχή σε μοναστήρι της περιοχής.

Εκτός από τους γάμους της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, ένας ακόμη γάμος στις Σέρρες συνδέεται με τουλάχιστον τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στη Λάρισα, αφού άνδρας που ήταν καλεσμένος πρόσφατα σε γάμο βρέθηκε θετικός στον ιό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments