Ελλάδα

Κορωνοϊός Άγιος Δημήτριος: Θετική νοσηλεύτρια στον ιό

Κορωνοϊός Άγιος Δημήτριος: Θετική νοσηλεύτρια στον ιό
Κορωνοϊός Άγιος Δημήτριος: Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε θετική στον ιό.

Ανησυχία υπάρχει στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη αφού νοσηλεύτρια εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό μετά από τεστ που έκανε. Όπως είπε στο GRTimes.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Κούτρας, πρόκειται για νοσηλεύτρια, η οποία εργαζόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και είχε υπηρεσία και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της. «Όλο το προσωπικό και το περιβάλλον της κάνει σήμερα από τις 8 το πρωί τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν άμεσα. Απευθυνθήκαμε σε εξωτερικό εργαστήριο, για να είμαστε ασφαλείς, γιατί αύριο έχουμε εφημερία», είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου.

Ο κ. Κούτρας ανέφερε ότι κρούσμα είχε παρουσιαστεί και στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, μετά τον εντοπισμό του οποίου είχαν υποβληθεί σε τεστ συνολικά 130 άτομα, τα οποία ήταν όλα αρνητικά και εξέφρασε την ευχή ότι το ίδιο θα συμβεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Εν τω μεταξύ, κλειστή είναι σήμερα η Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε υπάλληλο. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες απολύμανσης και εφαρμόστηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον χώρο που στεγάζεται στην οδό Στρατηγού Μπραντούνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος των εφοριακών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής, Μιχάλης Κούπκας, το κρούσμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ πρόκειται να ελεγχθούν και οι όσοι εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή. Ο ίδιος αναφέρει πως η Α’ ΔΟΥ θα πρέπει να παραμείνει κλειστή για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού.

«Θεωρώ ότι η εφορία θα πρέπει να παραμείνει κλειστή για να ελεγχθούν όλοι οι υπάλληλοι, να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα και να αφήσουμε στην άκρη τους στόχους και τα έσοδα και να κοιτάξουμε την υγεία των εργαζομένων. Άλλωστε, ο πρώτος διδάξας είναι η ελληνική κυβέρνηση που για μήνες άφησε στην άκρη την οικονομία και προέταξε την υγεία όλης της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Επιστρέφουν Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

Να θυμίσουμε ότι σήμερα θα γίνει έκτακτη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά. «O Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Να σημειώσουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα, ενώ δυο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments