Ελλάδα

Το επικό σκίτσο του Αρκά για τους γάμους και τον κορωνοϊό

Το επικό σκίτσο του Αρκά για τους γάμους και τον κορωνοϊό
Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει μείνει ασχολίαστη από τον σκιτσογράφο.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο σε γάμους δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τον γνωστό σκιτσογράφο Αρκά. Τα πάρτι σε μπαρ και οι γάμοι εκεί που κυρίως αυτό το διάστημα συνωστίζονται αρκετοί άνθρωποι μη τηρώντας και τα μέτρα προφύλαξης από τη διασπορά του κορωνοϊού, έγιναν θέμα του Αρκά. Στο νέο του σκίτσο που παρουσίασε εμφανίζει δυο covid-19 να συζητούν για το που θα πάνε.  “Καλημέρα. Θα έρθεις το βράδυ στο μπαρ;”

Λίγα λόγια για τον Αρκά

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα μας είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Τα έργα του Αρκά

  • Κόκκορας
  • Show Business
  • Ξυπνάς μέσα μου το ζώο
  • Ισοβίτης
  • Χαμηλές Πτήσεις
  • Καστράτο
  • Η Ζωή Μετά
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments