Πολιτική

Αυτός ο ανασχηματισμός είχε μια μεγάλη έκπληξη

Αυτός ο ανασχηματισμός είχε μια μεγάλη έκπληξη
Οι αποφάσεις του πρωθυπουργού έγιναν με το βλέμμα στραμμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ανακοινώθηκαν οι διορθωτικές κινήσεις του πρωθυπουργού μέσα στο κυβερνητικό σχήμα και πλέον, όλοι μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους ή και να κανονίσουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Από τα μέσα Ιουνίου και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισράηλ, όπου ο ίδιος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο αλλαγών στην κυβέρνηση, τα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και τα πολιτικά είχαν μόνιμο θέμα συζήτησης τον επερχόμενο ανασχηματισμό. Η ώρα έφτασε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τις αναβαθμίσεις και τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν με όρεξη στο κυβερνητικό σχηματισμό.

Όλες αυτές τις ημέρες και ειδικά τα τελευταία 24ωρα η ονοματολογία για το ποιος φεύγει, ποιος μένει και ποιος νέος έρχεται έδιναν και έπαιρναν. Ένα από τα πρόσωπα τα οποία είχε την τιμητική του ήταν αυτό της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία πριν από ένα χρόνο, είχε μείνει εκτός υπουργικού χαρτοφυλακίου.

Τώρα το όνομά της έπαιξε δυνατά και πολλοί το θεωρούσαν δεδομένο μιας και ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι στις διορθωτικές κινήσεις που θα έκανε θα τόνωνε το γυναικείο στοιχείο της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε ούτε σε αυτή την αναδιάρθρωση της κυβέρνησης την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία είχε αφήσει να διαρρεύσει πως δεν θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού δεν είχε καμία ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να μην επιλέξει την Όλγα Κεφαλογιάννη έχει δυο σκέλη. Το ένα έχει να κάνει με το μήνυμα που στέλνει στο εσωτερικό του κόμματός του πως όποιος δεν πειθαρχεί σε αποφάσεις της παράταξης, θα μένει εκτός και δεν θα επανέρχεται τόσο γρήγορα και εύκολα. Μην ξεχνάμε ότι οι πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είχε προτείνει άλλο υπουργείο από αυτό που ήθελε η Όλγα Κεφαλογιάννη πριν από ένα χρόνο με την ίδια να μην αποδέχεται και να μένει εκτός κυβέρνησης. Και το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με την απόφαση του πρωθυπουργού, όταν κάνει κανονικό ανασχηματισμό, τότε να την καλέσει και να της δώσει υπουργικό θώκο.

Πάντως η κυρία Κεφαλογιάννη δεν έπεσε από τα σύννεφα με τις σημερινές διορθωτικές κινήσεις. Άλλωστε η ίδια είχε τοποθετηθεί στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, όταν ξεκίνησαν οι διαρροές για ανασχηματισμό με ανάρτησή της στο facebook όπου είχε γράψει: ” Περί ανασχηματισμού … Με ρωτάνε δημοσιογράφοι σε σχέση με τις διορθωτικές κινήσεις που σκέφτεται να κάνει ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα. Σε ότι με αφορά, έχω απαντήσει πολλές φορές πώς αντιλαμβάνομαι τον ρόλο ενός σύγχρονου πολιτικού. Τιμώ την εντολή που μου έχει δώσει ο ελληνικός λαός να τον εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και υπηρετώ με πίστη τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μου. Ο σχεδιασμός του κυβερνητικού σχήματος, οι επιλογές όπως και οι αλλαγές του, είναι αποκλειστικό προνόμιο του ίδιου του Πρωθυπουργού”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments