Πολιτική

Τσιόδρας Χαρδαλιάς: Το δίδυμο επιστρέφει – Θα ανακοινωθούν ή όχι νέα μέτρα

Τσιόδρας Χαρδαλιάς: Το δίδυμο επιστρέφει – Θα ανακοινωθούν ή όχι νέα μέτρα
Τσιόδρας Χαρδαλιάς: Στην τελευταία τους κοινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε αναφέρει ότι αν τους ξαναδούμε μαζί, πρέπει να ανησυχήσουμε. Αυτό θα συμβεί σήμερα στις 18:00 το απόγευμα.

Στις 26 Μαΐου ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς είχαν κάνει την τελευταία τους κοινή ενημέρωση. Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην τοποθέτησή του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα μέχρι εδώ, όπως έγινε όλη αυτή την περίοδο», ενώ είχε εκφράσει την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει ξανά ποτέ αυτή η ανάγκη.

«Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ξανά καθημερινά ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί. Μόνο που αυτό έγινε, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να πάρει την απόφαση το δίδυμο να επιστρέψει για την ενημέρωση της πορείας της πανδημίας στη χώρα.

Θυμίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό καθημερινά υπάρχει γραπτή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα και τους νεκρούς, ενώ κάθε Τρίτη βγαίνει ζωντανά ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση. Σήμερα, έκτακτα θα έχει μαζί του τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας.

Σχόλιο για την επιστροφή του έκανε ο Βασίλης Χιώτης, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός του ΣΚΑΪ 100,3, στον ομώνυμο τηλεοπτικό σταθμό και την εκπομπή «Online». Ο δημοσιογράφος εκτίμησε ότι ο κ. Τσιόδρας επιστρέφει για δύο λόγους. Πρώτον, για να διαλύσει τα «σύννεφα» που υπήρχαν τις τελευταίες μέρες όσον αφορά τη σχέση ανάμεσα στον καθηγητή και την κυβέρνηση, αλλά και εν όψει των θρησκευτικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου.

Ο Β. Χιώτης εκτιμά ότι αν ο Σωτήρης Τσιόδρας στείλει μήνυμα προς τους πιστούς να αντιμετωπίσουν διαφορετικά τον φετινό Δεκαπενταύγουστο, θα είναι πιο αποτελεσματικός από αν το κάνει οποιοσδήποτε άλλος. Σε αυτό, θεωρεί, ότι βοηθάει ο χαρακτήρας του, αλλά και η συμμετοχή του στα δρώμενα της Εκκλησίας αφού, ως γνωστόν, είναι ψάλτης.

Εν τω μεταξύ, παραμένει το ερώτημα αν η σημερινή κοινή παρουσία των δύο, του κ. Τσιόδρα και του κ. Χαρδαλιά, θα σημάνει την ανακοίνωση νέων μέτρων. Σίγουρα, η κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει επιπλέον μέτρα σε διάφορα σημεία, όπως, για παράδειγμα, έκανε στο ζήτημα των πλοίων όπου επιβλήθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, δηλαδή στα καταστρώματα.

Σε σχεδόν δύο ώρες, θα έχουμε τις απαντήσεις. Αν δηλαδή, η επαναφορά των δύο, φέρνει νέα μέτρα ή απλά η κοινή τους παρουσία είναι ένα «καμπανάκι» κινδύνου μετά τα ιδιαίτερα αυξημένα νούμερα στα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Δείτε ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments