Πολιτική

Χαρδαλιάς sms: Διευκρινίσεις για το ενδεχόμενο επαναφοράς των sms

Χαρδαλιάς sms: Διευκρινίσεις για το ενδεχόμενο επαναφοράς των sms
Χαρδαλιάς sms: Για την πιθανότητα επαναφοράς των sms για την κυκλοφορία των πολιτών μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη.

Διευκρινίσεις για το ενδεχόμενο επαναφοράς των sms προκειμένου να κυκλοφορούν οι πολίτες, έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς. Στη σχετική ερώτηση για τα sms που δέχθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε πως: «Υπάρχουν πολλά εργαλεία στη φαρέτρα της κυβέρνησης, τα εξετάζουμε βήμα βήμα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ζήτημα επαναφοράς των sms. Aν υπάρξει τέτοιο ζήτημα θα αφορά ανθρώπους που πραγματικά κινδυνεύουν και πρέπει να τους προστατεύσουμε».

Η δήλωση Γεωργιάδη για τα sms

Μία αινιγματική δήλωση έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για τα SMS στο 13033. Μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο κ. Γεωργιάδης δεν απέκλεισε την επιστροφή των SMS σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάξουν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορεί ναι πιστεύω. Όλα μπορούν να συμβούν. Εγώ δεν είμαι ειδικός λοιμωξιοκόγος και δεν θέλω να προτρέχω».

«Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών» είπε ο υπουργός «αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής – μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών- ο ιός θα υποχωρήσει», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα lockdown»

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα lockdown, το έχει πει και ο πρωθυπουργός. Ό,τι μέτρο χρειαστεί να πάρουμε, σε τοπικό επίπεδο, σε συνεννόηση με τους ειδικούς μας, θα φροντίσουμε να το πάρουμε». «Στα πανηγύρια υπάρχει ανωνυμία, δεν υπάρχουν όροι και κανείς δεν υπάρχει να επιβάλλει τους όρους εκεί», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα πανηγύρια και έκανε τη σύγκριση με τα beach bar λέγοντας πως εκεί υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που μπορεί να επιβάλει τους όρους.

«Λάβαμε όλα τα μέτρα στις πύλες εισόδου και όπου χρειάστηκε τις κλείσαμε χωρίς να υπολογίσουμε τις υπόλοιπες συνέπειες με μόνο γνώμονα τη δημόσια υγεία», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. «Δεν υπάρχει σημαντική πίεση στο σύστημα Υγείας», είπε, «πρέπει όμως να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, 469 είναι τα κρούσματα σε μια εβδομάδα». Από τις 1/7 έως τις 2/8 έγιναν 215.184 έλεγχοι στα σημεία εισόδου της χώρας με 401 κρούσματα.

Σας μιλάω σαν πατέρας, είστε οι επόμενοι ήρωες

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτών από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε «ως πατέρας» -όπως ανέφερε- προς τους νέους. «Σας μιλάω από καρδιάς. Υπάρχει κάποιος από εμάς που δεν έχει ζήσει έντονα καλοκαίρι; Αντιλαμβάνομαι πάρα πολύ τα νέα παιδιά, τα οποία νιώθουν την ανάγκη και νιώθουν, αν θέλετε, και περισσότερο άτρωτοι. Βράζει το αίμα τους. Σε αυτούς απευθύνομαι. Και σαν πατέρας. Και τους ζητώ να συμβάλλουμε όλοι», ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόσθεσε:

«Είναι τα νέα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να περιφρουρήσουν τα ζητήματα αυτά. Είναι τα νέα παιδιά, που θα είναι οι επόμενοι ήρωες στην προσπάθεια να προστατεύσουμε τους μεγάλους ανθρώπους, τους ανθρώπους που έχουν νοσήματα ή μπορεί να κινδυνεύσουν. Τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας. Είναι εκείνα τα νέα παιδιά, που μπορούν να αντισταθούν σε οτιδήποτε δεν τους αρέσει, αλλά είναι η ώρα που θα πρέπει, με την ευθύνη που τους διακρίνει όλους αυτούς τους μήνες, να μπούνε μπροστά στην προσπάθεια αυτή. Είναι οι νέοι, που θα κληθούν να ζήσουν σε μια κοινωνία, η οποία θα πρέπει να είναι καλύτερη. Και μέσα από αυτή την κρίση να βγούμε κερδισμένοι. Και σαν χώρα. Να πάει μπροστά η πατρίδα μας. Είναι αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία κοιτάμε στα μάτια και τους ζητάμε να περιφρουρήσουν ό,τι σημαντικό έχει γίνει στην κοινωνία τους τελευταίους μήνες. Είναι, ναι, αυτά τα νέα παιδιά».

Ανακοινώθηκαν τα εξής μέτρα:

  • Απαγορεύεται από την Τετάρτη 11μμ – 7 πμ η διέλευση από την Κακαβιά, ενώ από τη Δευτέρα θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο ελέγχων
  • Από τις 16/8 όποιος εισέρχεται από την Κακαβιά υποχρεούται σε 7ημερη απομόνωση κατ’οίκον
  • Έως 31/8, 100 άτομα όριο σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως στους γάμους
  • Δίνεται δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου σε κέντρα διασκέδασης. Το συγκεκριμένο μέτρο θα εξειδικευθεί ανά περιοχή.
  • Εντατικοί έλεγχοι θα διενεργούνται σε εργοστάσια τροφίμων. Στον ελεγκτικό μηχανισμό εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους γραφείων που υπάρχει επαφή με το κοινό, ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ νοσοκομεία, φαρμακεία, κομμωτήρια, στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο. Σύσταση για χρήση μάσκας στις σκάλες και σε χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments