Αθλητισμός

Τηλεοπτικά συμβόλαια Super League: 7 ΠΑΕ δεν κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα αν δεν εξασφαλιστούν όλες οι ομάδες

Τηλεοπτικά συμβόλαια Super League: 7 ΠΑΕ δεν κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα αν δεν εξασφαλιστούν όλες οι ομάδες
Τηλεοπτικά συμβόλαια Super League: Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, 7 ΠΑΕ δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα αν δεν εξασφαλιστούν όλες οι ομάδες τηλεοπτικά.

Σε συμφωνία ήρθαν επτά ΠΑΕ της Super League που αποφάσισαν να μην υπογράψουν την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, εάν δεν εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι συγκεκριμένες ΠΑΕ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός από το Big-4, θεωρούν ότι με το να διαθέτουν όλοι οι σύλλογοι της Super League τηλεοπτικό συμβόλαιο διασφαλίζεται «η βιωσιμότητα των ομάδων και η τήρηση του υγιούς ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα». Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, υπογραμμίζουν ότι απώτερη επιδίωξή τους «είναι από την αγωνιστική περίοδο 2021 – 22 να επανέλθει η Super League σε καθεστώς Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης».

Η ανακοίνωση των επτά ΠΑΕ της Super League έχει ως εξής:

«Οι ομάδες: ΒΟΛΟΣ – ΛΑΜΙΑ – Α.Ο. ΞΑΝΘΗ – Ο.Φ.Η. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ –ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ., μετά τη σημερινή συνάντηση αποφάσισαν και δεσμεύθηκαν ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ομάδων και η τήρηση του υγιούς ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα δεν θα εγκρίνουν την προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος, σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν τηλεοπτικά συμβόλαια για το σύνολο των ομάδων της Super League 1.

Απώτερη επιδίωξη των ανωτέρω ομάδων είναι από την αγωνιστική περίοδο 2021 – 22 να επανέλθει η Super League σε καθεστώς Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης».

Να σημειώσουμε ότι πριν από δύο μέρες για το θέμα είχε κυκλοφορήσει ανακοίνωση και η Super League 1, μετά από τη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του ΔΣ της λίγκας.

Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, επικυρώθηκε ομόφωνα (με συγκεκριμένες επιφυλάξεις των ΠΑΕ Ξάνθη και Πανιώνιος) η βαθμολογία για τις θέσεις 7 έως 14 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020. Ενόψει της αβεβαιότητας που αυτή τη στιγμή υφίσταται σε σχέση με την τηλεοπτική στέγη για πολλές ΠΑΕ – μέλη του συνεταιρισμού, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να εκδηλώσει προς κάθε κατεύθυνση τη βούληση και πεποίθηση του περί της ανάγκης ύπαρξης τηλεοπτικών συμβολαίων για όλες τις ομάδες προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού το επικείμενο πρωτάθλημα.

Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για τη συνάντηση της επιτροπής με τον Υφυπουργό Αθλητισμού περί επιστροφής φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων της Super League, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments