Ελλάδα

Μύκονος κορωνοϊός: Εργαζόμενος σε beach bar θετικός στον ιό – Έκλεισα η επιχείρηση

Μύκονος κορωνοϊός: Εργαζόμενος σε beach bar θετικός στον ιό – Έκλεισα η επιχείρηση
Μύκονος κορωνοϊός: Θετικός στον ιό βγήκε εργαζόμενος σε γνωστό beach bar του νησιού. Έκλεισε για λίγες μέρες η επιχείρηση προκειμένου να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο προσωπικό καθώς και απολύμανση στους χώρους του καταστήματος.

Ανησυχία στο νησί της Μυκόνου μετά την είδηση ότι εντοπίστηκε θετικό κρούσμα σε γνωστό beach bar. Πρόκειται για εργαζόμενο σε γραφείο της επιχείρησης, η οποία έκλεισε για λίγες ημέρες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο προσωπικό και να γίνει απολύμανση στους χώρους του καταστήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε η επιχείρηση της Μυκόνου “το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτοελέγχου και να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού”.

Στην ίδια ανακοίνωση, που αναρτήθηκε και στη σελίδα της επιχείρησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται ότι πρόκειται για υπάλληλο γραφείου. Μετά το θετικό κρούσμα, θα κάνει τεστ όλο το προσωπικό ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα γίνει και απολύμανση του χώρου.

Ακόμα ένα θύμα του κορωνοϊού καταγράφηκε σήμερα

Άλλο ένα θύμα του κορωνοϊού καταγράφηκε στη χώρα μας. Συγκεκριμένα ένας 92χρονος έχασε τη ζωή του. Το πιο πρόσφατο θύμα του ιού νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» κατέληξε σήμερα, Τετάρτη. Πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας έφτασε τους 210. Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων κάτι που έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα. Ένα από αυτά ήταν η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Και δεύτερος δημοτικός υπάλληλος θετικός στον ίό

Ακόμα ένας εργαζόμενος στον Δήμο Θεσσαλονίκης βρέθηκε θετικός στον ιό, ο οποίος παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης εκτός από τον γάμο, που λειτούργησε ως εστία μετάδοσης, έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως σε εφορία αλλά και σε νοσοκομείο. Ο εργαζόμενος στον Δήμο Θεσσαλονίκης δουλεύει στο τμήμα καυσίμων, το οποίο στεγάζεται στον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Την Δευτέρα βρέθηκε θετικός ένας οδηγός του Γραφείου Κίνησης Οχημάτων Καθαριότητας.

Ο εργαζόμενος επικοινώνησε περίπου στις 8.00 το βράδυ της Τρίτης 5 Αυγούστου με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του, αναφέροντάς του πως παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα. Αμέσως έγινε συνεννόηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με το νοσοκομείο αναφοράς «ΑΧΕΠΑ», ώστε ο δημοτικός υπάλληλος να υποβληθεί εκτάκτως σε τεστ, από το οποίο και προέκυψε ότι ήταν θετικός. svg%3E

Αμέσως μόλις εμφανίστηκε το ύποπτο κρούσμα δόθηκε εντολή από τη Δημοτική Αρχή για τη διενέργεια απολύμανσης στον χώρο, η οποία και πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ. Στο τμήμα καυσίμων εργάζεται ακόμη ένα άτομο, το οποίο, παρ’ ότι δεν έχει εμφανίσει σχετικά συμπτώματα, στο πλαίσιο των πρωτοκόλλων που ενεργοποιούνται επίσης εξαιρέθηκε από την υπηρεσία του και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία χωρική συνάφεια με τον χώρο του αμαξοστασίου, όπου εργαζόταν ο οδηγός που προ διημέρου βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό, έχοντας εκτεθεί στον ιό μετά το πέρας και εκτός του χώρου δουλειάς του, χωρίς έκτοτε να έχει προσέλθει στην εργασία του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments