Διεθνή

Pray for Lebanon: Οι συγκινητικές αναρτήσεις των επωνύμων για την έκρηξη στη Βηρυτό [pics+vid]

Pray for Lebanon: Οι συγκινητικές αναρτήσεις των επωνύμων για την έκρηξη στη Βηρυτό [pics+vid]
Pray for Lebanon: Εκπρόσωποι τόσο της ελληνικής όσο και της παγκόσμιας σόουμπιζ έκαναν αναρτήσεις στα social media για τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό.

Ένα ασύλληπτο δράμα επισκίασε τον Λίβανο, μετά τις δύο φονικές εκρήξεις που συγκλόνισαν τη Βηρυτό στοιχίζοντας τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους και αφήνοντας πίσω χιλιάδες τραυματίες, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, με το «κύμα» συμπαράστασης να είναι αναμενόμενο.

Στα ύψη βρίσκεται η ανησυχία για αύξηση του αριθμού των θυμάτων καθώς υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια, ενώ συνεχίζεται από τις βραδινές ώρες το τιτάνιο έργο των διασωστών. Μάλιστα, και οι επώνυμοι τόσο της ελληνικής όσο και της παγκόσμιας σόουμπιζ έκαναν σχετικές αναρτήσεις μετά τις καταστροφικές εκρήξεις στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου που ισοπέδωσαν μια μεγάλη περιοχή, συγκλονίζοντας την υφήλιο.

View this post on Instagram

Αυτή η σχεδόν πυρηνική έκρηξη έγινε στον Λίβανο,συγκεκριμμένα στο λιμάνι της Βυρητού,χθες το απόγευμα,αφήνοντας 78 νεκρούς και πάνω από 4000 τραυματίες.Άγνωστο ακόμα,το αν ήταν ατύχημα στις αποθήκες πυρομαχικών ή τρομοκρατική ενέργεια,αυτή η ταλαιπωρημένη οικονομικά χώρα έρχεται ν αντιμετωπίσει μια έκρηξη που αφήνει νεκρούς και τραυματίες στα υποβαθμισμένα νοσοκομεία της.Η έκρηξη λέγεται ότι ήταν τόσο ισχυρή,που έγινε αντιληπτή,έως την Κύπρο.Κουράγιο και δύναμη στους πληγέντες και στις οικογένειες των θυμάτων και προσευχές για ανθρώπους που ενδεχομένως βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια της γύρω περιοχής.ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ??? #beirut #beirut_lebanon #lebanon #help ##crisis #worldnews

A post shared by Chraniotis Giorgos Official (@chraniotis_giorgos_official) on

Αμέριστη η συμπαράσταση των επωνύμων

Ξένοι και Έλληνες δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον λαό του Λιβάνου ενώ συγκίνησαν με τις αναρτήσεις τους στα social media, την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκρήξεις στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από εκατό ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 4.000 και πλέον, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός.

Ο λιβανέζος πρόεδρος Μισέλ Αούν τόνισε το βράδυ της Τρίτης 4 Αυγούστου ότι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, χημικού λιπάσματος που μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί επίσης για την κατασκευή βομβών, είχαν αφεθεί για «χρόνια» σε αποθήκη στο λιμάνι χωρίς να εφαρμόζεται κανένα μέτρο ασφαλείας, γεγονός που χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

Η καταστροφή ανακάλεσε τις μνήμες του Εμφυλίου

Στους μεγαλύτερους σε ηλικία κατοίκους της πρωτεύουσας του Λιβάνου, η καταστροφή ανακάλεσε τις μνήμες του εμφυλίου πολέμου (1975 – 1990) και των επακόλουθών του, όταν η πόλη βίωνε σφοδρούς βομβαρδισμούς, εκρήξεις αυτοκινήτων παγιδευμένων με εκρηκτικά, ισραηλινές επιδρομές…

Ορισμένοι κάτοικοι νόμισαν ότι είχε γίνει σεισμός. Μάλιστα, οι σεισμολόγοι του USGS χαρακτήρισαν την ισχυρότερη έκρηξη ισοδύναμη με σεισμό 3,3 βαθμών. Ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ διεμήνυσε ότι οι αρχές θα διενεργήσουν διεξοδική έρευνα για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι για την έκρηξη σε αυτή την «επικίνδυνη» αποθήκη και να «πληρώσουν το τίμημα» για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους.

View this post on Instagram

Εμείς που καίμε τον πλανήτη και πεθαίνουν δισεκατομμύρια ζώα , που κατασκευάζουμε πειραματικούς ιούς σαν όπλα που μας ξεφεύγουν και γίνεται παγκόσμια πανδημία με χιλαδες θανατους και ανεξέλεγκτες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες , που παρατάμε χημικά σε ένα λιμάνι και με μια έκρηξη ισοπεδώνεται σχεδόν η μισή πόλη με νεκρούς και τραυματίες .. Από το χθεσινό απίστευτο περιστατικό στο Λίβανο είναι αυτές οι σκηνές που για κάποιους ίσως είναι λίγο σκληρές οποτε ας μη το δούνε παρακαλώ .. Φτιάχνοντας αυτό το βίντεο αναρωτιόμουνα που πάει γενικά η όλη φάση φέτος …🥺 Που θα καταλήξει όλο αυτό το χάλι.. 2020 ηρέμησε …μας πας γ….ς 🤬

A post shared by Tsalikis (@tsalikisgiorgos) on

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments