Ελλάδα

Μύκονος κορωνοϊός: Επτά τα κρούσματα στο Alemagou

Μύκονος κορωνοϊός: Επτά τα κρούσματα στο Alemagou
Μύκονος κορωνοϊός: Οι θετικοί αλλά και οι αρνητικοί στον κορωνοϊό, βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους.

Στα 7 έχουν ανέβει σύμφωνα με πληροφορίες τα θετικά κρούσματα που ανιχνεύτηκαν ανάμεσα στους εργαζόμενους του Alemagou. Το πρώτο κρούσμα σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης, επρόκειτο για μία εργαζόμενη γραφείου.

Όπως αναφέρει και το Σκάι ελέγχθηκαν 80 δείγματα, ενώ δεν εκκρεμούν αλλά αποτελέσματα. Όλοι οι θετικοί είναι εργαζόμενοι στο beach bar και είναι συμπτωματικοί. Και θετικοί και αρνητικοί στον κορωνοϊό, βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους, ενώ το τεστ θα ξαναγίνει τις προσέχεις ήμερες. Το μπαρ θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Πώς εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα και ποια ήταν η ανακοίνωση του μαγαζιού

Η υπάλληλος που εργάζεται σε εσωτερικό χώρο του καταστήματος είχε συμπτώματα της νόσου πριν από περίπου τρεις μέρες. Αμέσως ενημέρωσε τους υπεύθυνους της επιχείρησης, οι οποίοι της ζήτησαν να επισκεφτεί το κέντρο Υγείας του νησιού, να αναφέρει τα συμπτώματα και να ζητήσει να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Ωστόσο όταν εκείνη επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας, οι γιατροί που την εξέτασαν την ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας συστήνοντας της να ξεκουραστεί για μερικές μέρες.

Όμως οι υπεύθυνοι του Alemagou, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η υπάλληλός τους δεν είναι φορέας της νόσου, κάτι που έθετε άμεσα σε κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων μελών του προσωπικού και των πελατών, κανόνισαν να γίνει το τεστ σε ιδιωτική κλινικη. Τα αποτελέσματα βγήκαν χθες το βράδυ και η νεαρή κοπέλα διεγνώσθη με κορωνοϊό. Τότε οι ιδιοκτήτες του Alemagou ζήτησαν από τους γιατρούς της ιδιωτικής κλινικής να κατέβουν στη Φτελιά και να υποβάλουν σε τέστ όλο το προσωπικό, στα περίπου 80 άτομα, όπως και έγινε.  Τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το βράδυ. Για προληπτικούς λόγους οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες του μπιτς μπαρ πήραν την απόφαση να κατεβάσουν ρολά ωσότου να διασφαλιστεί στο έπακρο η υγεία των υπόλοιπων υπαλλήλων τους.

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωσή τους

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από τεστ που έκανε υπάλληλος του γραφείου μας, βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Ύστερα από αυτό και για λόγους ασφάλειας προχωράμε σε μοριακό τεστ Covid-19 στο σύνολο του προσωπικού και σε απολύμανση όλων των χώρων του καταστήματος. Όπως είναι αυτονόητο, κρίναμε ότι το κατάστημα πρέπει να παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτοελέγχου και να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments