Πολιτική

Σκυλακάκης: Οι ευθύνες όλων μας στο οικονομικό επιτελείο είναι πολύ μεγάλες

Σκυλακάκης: Οι ευθύνες όλων μας στο οικονομικό επιτελείο είναι πολύ μεγάλες
Σκυλακάκης: Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του δείχνει.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν την Τετάρτη 5 Αυγούστου από τον Επίσκοπο Ωρεών κο Φιλόθεο, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί.

Ορίστηκαν ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Νικόλαος Παπαθανάσης, ως υφυπουργός Υγείας η Ζωή Ράπτη και ως υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Νικόλαος Ταγαράς ενώ αμέσως μετά ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνει το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του κατεύθυνση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοινώνοντας τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα. Μάλιστα, ο κος Πέτσας επεσήμανε, ότι «με τις επιλογές του υπογραμμίζει τους στρατηγικούς άξονες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας και επιφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος».

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη», ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Και προσέθεσε το εξής: «Οι ευθύνες όλων μας στο οικονομικό επιτελείο, στη δύσκολη αυτή περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία, είναι πολύ μεγάλες».

«Ακόμα μεγαλύτερη είναι, όμως, η ευκαιρία που δημιουργεί η αξιοποίηση του τεράστιου οικονομικού πακέτου που διεκδίκησε και κέρδισε η κυβέρνησή μας στην Ευρώπη, για να έχουμε μετά την κρίση του κορωνοϊού μια διαφορετική πορεία της πατρίδας μας και μια καλύτερη ζωή για τους Έλληνες. Για να τα καταφέρουμε, χρειάζεται καλός σχεδιασμός, πολλή δουλειά, συλλογικότητα και προπαντός αποτελεσματικότητα. Αυτό είναι το καθήκον μας», κατέληξε στη δήλωση του ο κος Σκυλακάκης.

Επίσης, την πεποίθηση ότι ο νέος υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου θα συμβάλλει την περίοδο αυτή σημαντικά στο έργο που θα διατελέσει το υπουργείο Εργασίας, εξέφρασε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης που υποδέχτηκε τον κο Τσακλόγλου στο υπουργείο αμέσως μετά την ορκωμοσία του. Κατά την τελετή παραλαβής του νέου υφυπουργού με αρμοδιότητα την Κοινωνική Ασφάλιση, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε το εξής: «Υποδεχόμαστε με ιδιαιτέρως θερμά αισθήματα τον φίλο μου καθηγητή κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου με τον οποίο μας συνδέει μια διαδρομή από το 2012 – 2014 στην τότε κυβέρνηση που δώσαμε μαζί έναν αγώνα υπεύθυνο, με στόχο την διατήρηση της χώρας στο ευρώ και μάχη για το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους την περίοδο εκείνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments