Ελλάδα

Μύκονος κορωνοϊός: Στο «νησί των ανέμων» κλιμάκιο του ΕΟΔΥ λόγω Alemagou

Μύκονος κορωνοϊός: Στο «νησί των ανέμων» κλιμάκιο του ΕΟΔΥ λόγω Alemagou
Μύκονος κορωνοϊός: Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στο «νησί των ανέμων» λόγω των κρουσμάτων στο beach bar Alemagou. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο νησί.

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι και οι τουρίστες στη Μύκονο μετά τα επτά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο γνωστό beach bar Alemagou. Μετά που διαγνώστηκαν θετικοί στη νόσο υπάλληλοι που εργάζονταν στην υποδοχή και στο σέρβις, περίπου 80 άτομα τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ξεκινά σε λίγες ώρες η διαδικασία της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Εκτάκτως μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Μύκονο για δειγματοληπτικούς ελέγχους κατόπιν αιτήματος του δημάρχου, Κωνσταντίνου Κούκα και ύστερα από απόφαση που ελήφθη στη σύσκεψη της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κλιμάκιο έφτασε πριν από λίγες ώρες στο νησί και το πρωί της Παρασκευής θα ξεκινήσουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Οι υπάλληλοι στο Alemagou, που διαγνώστηκαν θετικοί στην ασθένεια Covid-19, εργάζονταν στην υποδοχή και στο σέρβις, κάτι που σημαίνει ότι έρχονταν σε επαφή με πολύ κόσμο. Την ίδια στιγμή, όλο το προσωπικό του beach bar, περίπου 80 άτομα, έχουν τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι τους με εντολή της διεύθυνσης της επιχείρησης.

Τοπικό μερικό lockdown στον Πόρο

Να σημειώσουμε ότι περιοριστικά  σε τοπικό επίπεδο ανακοινώθηκαν για τον  καθώς έχει καταγραφεί αυξημένος αριθμός κρουσμάτων. Μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (06/08) στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα  επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του  με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  •  Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
svg%3E

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το  για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση). Στο νησί μεταβαίνoυν και εγκαθίστανται αύριο το πρωί κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της  για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του. Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments