Οικονομία

Κορωνοϊός χρηματιστήριο: Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στις διεθνείς αγορές

Κορωνοϊός χρηματιστήριο: Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στις διεθνείς αγορές
Κορωνοϊός χρηματιστήριο: Οι μετοχές πράγματι πασχίζουν να βρουν κατεύθυνση έως ότου ανακοινωθεί η έκβαση των διαπραγματεύσεων για τον ιό.

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου οι μετοχές σημείωσαν πτώση στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις για συμφωνία αναφορικά με το αμερικανικό πακέτο βοήθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πάντως, τα αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα ασκούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές. Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 1%, με τον βρετανικό FTSE να υποχωρεί 1,6% καθώς η στερλίνα ανήλθε σε υψηλό πέντε μηνών. Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε νωρίτερα αμετάβλητα τα επιτόκια, λέγοντας ότι συνεχίζει να εξετάζει τους κινδύνους από τη μείωση των επιτοκίων κάτω από το μηδέν.

Επίσης, το Παρίσι υποχώρησε κατά 1,2% και η Φρανκφούρτη 0,9% ύστερα από τα χειρότερα των αναμενόμενων οικονομικά αποτελέσματα εταιριών. Ο ευρωπαϊκός δείκτης εταιριών εξόρυξης σημείωσε πτώση 2,4% αφού η Glencore αποφάσισε να μην διανείμει μέρισμα ενώ ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών της MSCI, που παρακολουθεί την πορεία μετοχών σε 49 χώρες, σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,2% και φαίνεται πως η πορεία του θα τερματίσει τρεις συνεχείς ημέρες κερδών.

Να σημειωθεί πως οι αγορές αναμένουν ενδείξεις, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ, για τη μορφή του αμερικανικού πακέτου δημοσιονομικής ανάκαμψης, που αυτή τη στιγμή αποτελεί αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ουάσινγκτον, σχολίασε ο Χιου Γκίμπερ, υψηλόβαθμο στέλεχος της J.P. Morgan Asset Management. «Οι μετοχές πράγματι πασχίζουν να βρουν κατεύθυνση έως ότου γνωρίζουμε την έκβαση αυτών των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Γκίμπερ. «Ο χρόνος τρέχει για να καταφέρουν κάτι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής».

Πάνω από 712.000 οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο

Πάνω από 19 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό έχουν ανακοινωθεί σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Συνολικά, έχουν ανακοινωθεί 19.000.553 κρούσματα και 712.315 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Πάνω από τις 4 στις 10 περιπτώσεις μόλυνσης έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ και στη Βραζιλία, τα δύο κράτη που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία, με αντιστοίχως 4.870.367 κρούσματα (159.864 θανάτους) και 2.912.212 μολύνσεις (98.493 νεκρούς). Η περιφέρεια όπου επιβεβαιώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο είναι πλέον η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική, με πάνω από 5.292.000 επιβεβαιωμένες μολύνσεις και 211.732 θανάτους. Ακολουθούν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς (4.988.928 μολύνσεις, 168.868 θάνατοι) και η Ευρώπη (3.289.249, 212.155).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments