Ελλάδα

Αυτό είναι το άγνωστο μέτρο που εισηγήθηκε ο Τσιόδρας για τον κορωνοϊό

Αυτό είναι το άγνωστο μέτρο που εισηγήθηκε ο Τσιόδρας για τον κορωνοϊό
Τσιόδρας κορωνοϊός: Όσο τα κρούσματα αυξάνονται, τόσο μεγαλώνει και η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, με τους αρμόδιους να λαμβάνουν διαρκώς νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Παρόλα αυτά, τα κρούσματα αυξάνονται και αυτό έχει ως συνέπεια να μεγαλώνει και η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, με την κυβέρνηση να ξεκαθαρίζει ότι έχει μια σειρά μέτρων στη… φαρέτρα της και ότι θα τα χρησιμοποιήσει, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου, όπως έχει αναφέρει πολλάκις ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτή είναι η πρόταση του Σωτήρη Τσιόδρα

Το πιο «βαρύ» χαρτί που όμως αναμένεται να προκαλέσει και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις αν εφαρμοστεί, έχει να κάνει με το ωράριο των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης. Μάλιστα, ο «Βηματοδότης» αποκάλυψε ποια ήταν η πρόταση του Σωτήρη Τσιόδρα και η ένσταση των υπόλοιπων λοιμωξιολόγων. Ένα δεύτερο θέμα που τους απασχόλησε ήταν το ωράριο λειτουργίας των μπαρ των beach bars και γενικά των κέντρων διασκεδάσεως.

Υπήρξε πρόταση λοιπόν, να κλείνουν στις 22.3ο το βράδυ αν και ορισμένοι της Επιτροπής είπαν ότι εάν κλείνουν εκείνη την ώρα, τότε μετά όλοι θα συνωστίζονταν έξω από αυτά. Ωστόσο, την πρόταση την οποία έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας θα εξεταστεί και πάλι, ανάλογα με τα κρούσματα που θα προκύψουν τις προσεχείς ημέρες. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομεία.

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα μέχρι σήμερα

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 8 Αυγούστου 152 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Από αυτά, τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, 26 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και 43 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό, o συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.421, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. Τα 1.405 (25.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.645 (48.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δεκαεπτά ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 4 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments