Ελλάδα

Έδωσε όνομα ο Χίος για την απόπειρα δολοφονίας του

Έδωσε όνομα ο Χίος για την απόπειρα δολοφονίας του
Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση.

Η υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του δημοσιογράφου και εκδότη Στέφανου Χίου συνεχίζει να απασχολεί τις αστυνομικές αρχές οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τόσο εκείνου που πυροβόλησε όσο και εκείνων που ήταν μαζί του και στη συνέχεια διέφυγαν. Ήδη ο Στέφανος Χίος έχει δώσει καταθέσεις στο τμήμα ανθρωποκτονιών που ερευνά την υπόθεση, ενώ η αστυνομία έχει και στη διάθεσή της όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο σπίτι του δημοσιογράφου και κατέγραψαν όλο το σκηνικό της επίθεσης.

Παράλληλα, ο Στέφανος Χίος έχει αναφέρει στις αρχές και τις απειλές τις οποίες δεχόταν το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso ο Στέφανος Χίος εκτός από τη συνάντηση που είχε με γνωστό δικηγόρο μια μέρα πριν την επίθεση μίλησε στις αρχές και για 3 πρόσωπα που στο παρελθόν τον είχαν απειλήσει.

Η πρώτη περίπτωση αφορά –σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας- σε απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος φέρεται ότι απείλησε πρόσφατα τον δημοσιογράφο και να του είπε ότι «Θα τον σκοτώσει και θα πάει αυτός στη φυλακή και εγώ στο χώμα» έπειτα από δημοσίευμα του «Μακελειού» και του αστυνομικού συντάκτη του. Η δεύτερη αφορά σε τηλεφωνικές απειλές από απότακτο αστυνομικό, του οποίου το όνομα ενεπλάκη στη δικογραφία με τους φερόμενους ως επίορκους αστυνομικούς. Τέλος, η τρίτη αφορά πρόσωπο του εξτρεμιστικού χώρου.

Πριν από λίγες ημέρες ο δημοσιογράφος είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ένα βίντεο με τον ίδιο να περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης.  «Πολιτική μαφία» πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του βλέπει ο Στέφανος Χίος όπως αναφέρει σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα. «Την σκανδάλη την πάτησε ο δολοφόνος, την εντολή την έδωσαν πολιτικοί» αναφέρει συγκεκριμένα.

Ο ίδιος περιγράφει λεπτό προς λεπτό την απόπειρα δολοφονίας του, τον πρώτο και τον δεύτερο πυροβολισμό ενώ βλέπει τα μάτια του δράστη μέσα από την κουκούλα. «Αιμοραγώ (…) το ένστικτο και η θέληση να ζήσω με ξυπνάει από τον λήθαργο του θανάτου», αναφέρει. Παράλληλα περιγράφει όλα όσα έζησε μέχρι που μόνος του πήγε στο Σισμανόγλειο και από εκεί στο ΚΑΤ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments