Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπολη – Στους 212 οι νεκροί

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπολη – Στους 212 οι νεκροί
Ελλάδα κορωνοϊός: Αυξάνονται τα θύματα του φονικού ιού στη χώρα μας.

Το βράδυ του Σαββάτου 8 Αυγούστου έγινε γνωστό ότι κατέληξε ηλικιωμένη που νοσηλευόταν στην Αλεξανδρούπολη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα θύματα από την πανδημία να αυξάνονται και οι νεκροί στη χώρα μας να ανέρχονται πλέον σε 212. Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σημείωσε και σήμερα η Ελλάδα λοιπόν, καθώς ο τριψήφιος αριθμός παραμένει παγιωμένος, όπως φαίνεται και στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 5.421

Συγκεκριμένα τα σημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 152 εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 5421 και οι νεκροί, μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν στους 211. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα: «Σήμερα ανακοινώνουμε 152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5421, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Τα 1405 (25.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2645 (48.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 4 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 211 θανάτους συνολικά στη χώρα. 68 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Σε αυτούς τους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας έως 31 Αυγούστου

Επίσης, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού έως την 31η Αυγούστου, προς περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού. Για να δείτε αναλυτικά τους χώρους στους οποίους επιβάλλεται η χρήση μάσκας, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments