Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός σήμερα: 152 νέα κρούσματα – Στους 211 οι νεκροί

Ελλάδα κορωνοϊός σήμερα: 152 νέα κρούσματα – Στους 211 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 8 Αυγούστου: Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία με τον σημερινό αριθμό να ανέρχεται στα 152.

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σημείωσε και σήμερα η Ελλάδα καθώς ο τριψήφιος αριθμός παραμένει παγιωμένος, όπως φαίνεται και στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα τα σημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 152 εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους  5421 και οι νεκροί, όπως θα δείτε και στο παρακάτωInfographic, έχουν αυξηθεί στους 211.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5421, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Τα 1405 (25.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2645 (48.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 4 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 211 θανάτους συνολικά στη χώρα. 68 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν με lockdown μετά τον Πόρο

Ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, άνω των 100, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχει χτυπήσει τον κώδωνα κινδύνου στην επιστημονική κοινότητα, η οποία εισηγείται αυστηρά μέτρα στην κυβέρνηση. Οι αριθμοί δείχνουν ότι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του ιού είναι προ των πυλών και άπαντες θέλουν να το αντιμετωπίσουν με επιτυχία, όπως είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες.

Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη ανακοινώθηκαν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα στο νησί του Πόρου καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στο νησί είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και αποφασίστηκε μία σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων είναι η απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων και η απαγόρευση πάρτι και λιτανειών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία λοιπόν, εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και η Καβάλα με την Αλεξανδρούπολη είναι στο «κόκκινο» λόγω των νέων κρουσμάτων. Έτσι δεν είναι καθόλου απίθανο και σε αυτές τις δυο περιοχές να επιβληθούν αυστηρά μέτρα και απαγορεύσεις. Άλλωστε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έχουν πει ότι με τέτοιου είδους lockdown θα αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορωνοϊού μετά την καραντίνα του περασμένου Μαρτίου και Απριλίου.

Οι παραβάτες αυξάνονται διαρκώς

Όσο τα νέα κρούσματα παρουσιάζουν ανοδική πορεία και στην Ελλάδα, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Ειδικότερα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση την Παρασκευή 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 14.877 έλεγχοι από κλιμάκια της ΕΛΑΣ και βεβαιώθηκαν 419 παραβάσεις. Μάλιστα, βεβαιώθηκαν 404 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας/ μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ. Πιο αναλυτικά οι παραβάσεις σημειώθηκαν ως εξής:

  • 121 παραβάσεις στην Αττική,
  • 41 στην Κεντρική ,
  • 35 στη Δυτική Ελλάδα,
  • 33 στη ,
  • 25 στο Νότιο ,
  • 23 στα Ιόνια Νησιά,
  • 21 στην Πελοπόννησο,
  • από 19 στην  και στο Βόρειο Αιγαίο
  • από 17 σε Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα,
  • 16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • 15 στη 
  • 2 στη Δυτική Μακεδονία.

Ανησυχία ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, η «επιμονή» του ιού να φτάνει σε τριψήφια νούμερα, η κατάσταση στον Πόρο και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι επίμονες προειδοποιήσεις των ειδικών ότι είμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας μπροστά στον Δεκπενταύγουστο, αναγκάζουν την κυβέρνηση να σκέφτεται νέα μέτρα.

Και οι ειδικοί εξάλλου είναι ανήσυχοι όσον αφορά στην έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού ειδικά τις τελευταίες ημέρες με τα τριψήφια νούμερα να είναι παγιωμένα. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σε νέες δηλώσεις του, επεσήμανε την αξία της χρήσης της μάσκας. «Χρειάζεται μάσκα μέσα και έξω όλοι, δεν ξέρουμε ποσά είναι τα κρούσματα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο διπλανός μας. Ειδικά στον Πόρο οπουδήποτε και στο καφέ μάσκα, μέχρι να γίνει ιχνηλατήση να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα», υπογράμμισε και η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments