Αθλητισμός

Ανακοινώνεται από τη Λίβερπουλ ο Κώστας Τσιμίκας [pics+vid]

Ανακοινώνεται από τη Λίβερπουλ ο Κώστας Τσιμίκας [pics+vid]
Κώστας Τσιμίκας συμβόλαιο: Με αυτό το ποσό κλείνει στη Λίβερπουλ ο Έλληνας μπακ.

Εδώ και ημέρες είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται ο Κώστας Τσιμίκας να πάρει μεταγραφή σε ομάδα της Αγγλίας.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Γουλβς ο Τσιμίκας ήταν εξαιρετικός κάτι που δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο. Ο διεθνής μπακ ήταν στη λίστα πολλών αγγλικών ομάδων που είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν για άλλη μια φορά από κοντά. Βέβαια, η παρουσία του ίδιου του παίκτη και του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Μεγάλη Βρετανία φαίνεται πως βοήθησε τα πράγματα για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή σε ξένη ομάδα.

Και τώρα φαίνεται πως ο νεαρός μπακ βρίσκεται μια «ανάσα» από τις υπογραφές και τη μετακόμιση του στη Λίβερπουλ, σε μία μεταγραφή η οποία θα έχει ιστορική σημασία. Όπως αναφέρουν εδώ και λίγη ώρα διάφοροι Άγγλοι δημοσιογράφοι με ειδίκευση στο ρεπορτάζ της Λίβερπουλ, η πρόσφορα των «κόκκινων» στον Ολυμπιακό είναι στα 11,75 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, όπως εκτιμάται, οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ κάποιοι προτάσσουν ότι ο Τσιμίκας αναμένεται για ιατρικά στις αρχές της εβδομάδας, θεωρώντας την μεταγραφή ήδη κλεισμένη.

Το «who is who» του Τσιμίκα

Ο Κωνσταντίνος «Κώστας» Τσιμίκας, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στις 12 Μαΐου του 1996, είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόταν (εφόσον πάρει μεταγραφή για Λίβερπουλ) ως αριστερός αμυντικός και μέσος στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε σε τοπικές ομάδες των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, έως ότου το 2014, που πήγε στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού, όπου κι αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική κατηγορία το 2013 – 2014.

Στη συνέχεια, πήγε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς, και αργότερα στην πρώτη ομάδα, όπου αγωνίζεται έως και σήμερα. Για δύο περιόδους είχε δοθεί δανεικός σε Έσμπιεργκ φΜ και Βίλεμ ΙΙ. Στην καριέρα του έχει κατακτήσει 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας. Από το 2015, έχει υπάρξει μέλος μικρών τμημάτων της Εθνικής Ελλάδας, αρχής γενομένης με το U19 και αργότερα με το U21. Από τον Οκτώβριο του 2018, αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδας Ανδρών, κάνοντας το ντεμπούτο του σε έναν επίσημο αγώνα εναντίον μιας ευρωπαϊκής χώρας, της Ουγγαρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments