Αθλητισμός

Πιτίνο για Γιαννακόπουλο: Τότε νευρίασε μαζί μου ο Δημήτρης

Πιτίνο για Γιαννακόπουλο: Τότε νευρίασε μαζί μου ο Δημήτρης
Πιτίνο για Γιαννακόπουλο: «Τον συνάντησα ελάχιστες φορές. Μάθαινα τις ιστορίες που ξέρουν όλοι αλλά εμένα μου φέρθηκε καλά».

Ο πρώην head coach του «Εξάστερου» Ρικ Πιτίνο, σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη μοναδική φορά που εκείνος νευρίασε μαζί του.

Πιο συγκεκριμένα, στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Documento», ο  Ιταλοαμερικανός πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής καλαθοσφαίρισης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μοναδική φορά που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θύμωσε μαζί του, σκιαγραφώντας παράλληλα το… προφίλ του άλλοτε ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

«Η μοναδική φορά που νευρίασε μαζί μου ο Δημήτρης ήταν όταν δήλωσα ότι το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό. Ναι, τον χρειάζεται και μάλιστα απεγνωσμένα. Αν αποχωρήσουν από το NBA οι Λέικερς υπάρχουν τόσες άλλες ισχυρές ομάδες, οι Σέλτικς, οι Σίξερς, οι Μπακς, οι Κλίπερς. Ωστόσο το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται τον Ολυμπιακό για να επιβιώσει ιδίως τώρα που ο Άρης και ο ΠΑΟΚ ζορίζονται. Οι επιπτώσεις πρέπει να εξαντλούνται σε πρόστιμα όπως έγινε με τους Πάτριοτς στο NFL. Κανένας δεν θα διανοηθεί να διώξει τους Πάτριοτς από τη λίγκα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Documento».

Όσο για το τι άνθρωπος είναι τελικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, απάντησε ως εξής: «Τον συνάντησα ελάχιστες φορές. Ίσως λιγότερες από πέντε, ιδίως την πρώτη χρονιά. Δεν ανακατευόταν πολύ με την καθημερινή λειτουργία της ομάδας. Μάθαινα τις ιστορίες που ξέρουν όλοι αλλά εμένα μου φέρθηκε καλά. Κάθε άνθρωπος έχει θετική και αρνητική πλευρά. Αν εμφανιζόταν ξαφνικά εδώ θα γνωρίζατε έναν άνθρωπο ντροπαλό προσηνή σεβαστικό μορφωμένο και ευγενικό έναν καλό οικογενειάρχη όπως ο πατέρας και ο θείος του. Όσο κι αν σας σοκάρει πιστεύω ότι αυτή είναι η πραγματική του εικόνα».

Τέλος, αναφορικά με παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε στον Παναθηναϊκό και αν θα είναι η βάση της εθνικής ομάδας, εξέφρασε πως εκτιμά αφάνταστα τον Παπαπέτρου που είναι υπέροχος τύπος και προσέθεσε: «Με τον Νικ Καλάθη έχουμε εξαιρετικά στενή σχέση και θα παίξει σίγουρα. Ο Παπαγιάννης επίσης. Δεν θα είμαστε πάντως εμείς το λιοντάρι της ζούγκλας θα ξεκινήσουμε σαν αουτσάιντερ από το κάτω μέρος της αγκύλης όπως θα έλεγαν στο NCAA. Ξέρετε δεν υπάρχουν στην Ελλάδα νέοι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Έχετε μεγάλη παράδοση αλλά αμφίβολο μέλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments