Ελλάδα

Εύβοια πλημμύρες: Βίντεο και φωτογραφίες από την καταστροφή

Εύβοια πλημμύρες: Βίντεο και φωτογραφίες από την καταστροφή
Εύβοια πλημμύρες: Συγκλονιστικές εικόνες από την φονική κακοκαιρία. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια με τρεις νεκρούς ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για τέταρτο. Δεκάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι ενώ οι εικόνες που έρχονται δείχνουν το μέγεθος μιας καταστροφής που θυμίζει Μάνδρα. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες και τα βίντεο. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν η στάθμη του νερού έχει φτάσει μέχρι τις στέγες των σπιτιών ενώ τα αυτοκίνητα επιπλέουν στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Δραματική έκκληση των κατοίκων στο Μπούρτζι

Πολλοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους στο Μπούρτζι. Επίσης κάνουν έκκληση να μην μετακινηθεί κανείς. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν: “Καλημέρα δυστυχώς πλυμμηρίσαμε!! Προσοχή μην προσπαθήσετε να βγείτε στο δρόμο. Όσοι μπορούν να ανέβουν σε δυόροφα. Η σε ψηλά σημεία του σπιτιού.”

«Κινδυνεύει πολύς κόσμος – Δύο φορές Μάνδρα είναι αυτό που ζούμε. Η στάθμη στα ισόγεια σπίτια είναι δύο μέτρα. Πνίγεται η αδερφή μου και ο γαμπρός μου στο σπίτι τους. Ισα που αναπνέουν, η μύτη τους μόνο είναι έξω από το νερό. Εγώ πρόλαβα και βγήκα τελευταία στιγμή κι ανέβηκα στην ταράτσα» είπε ο κάτοικος της περιοχής κ. Βαγγέλης που μετέφερε στον ΣΚΑΪ τα όσα συμβαίνουν.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εύβοια έχει πληγεί από κακοκαιρία. Οι πλημμύρες ξύπνησαν στους κατοίκους μνήμες από το 2009 που πάλι πολλές περιοχές είχαν χτυπηθεί από ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες. Την ίδια στιγμή οι δραματικές εκκλήσεις των κατοίκων ξυπνάνε σε όλη τη χώρα τις μνήμες της Μάνδρας

Ήταν Σεπτέμβριος του 2009 όταν η Εύβοια είχε χτυπηθεί από μία μεγάλη κακοκαιρία. Μετά από έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών, ο ποταμός στον οικισμό Όαση έξω από την Λάμψακο είχε μετατραπεί σε ένα οργισμένο χείμαρρο που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

Η περιοχή ήταν σε κόκκινο συναγερμό καθώς εκκενώθηκαν τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών. Τεράστιες ήταν οι καταστροφές σε υποδομές, περιουσίες κατοίκων και καλλιέργειες σε Βασιλικό, Ερέτρια, Μπούρτζι, Αμάρυνθο, στα χωριά του Δήμου Διρφύων Μίστρο, Πισσώνα, Πούρνο και Στρόπωνες, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τη θεομηνία.

Επίσης πάνω από 20 γέφυρες και εκτεταμένα τμήματα του οδικού δικτύου καταστράφηκαν ολοσχερώς. Σε πολλά σημεία πλέον δεν υπήρχε καν δρόμος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments