Ελλάδα

Εύβοια: Θλίψη χωρίς όρια για το νεκρό βρέφος – Πως το εντόπισαν

Εύβοια: Θλίψη χωρίς όρια για το νεκρό βρέφος – Πως το εντόπισαν
Εύβοια: Τραγωδία με το νεκρό βρέφος που πνίγηκε, καθώς το σπίτι της οικογένειας είχε πλημμυρίσει.

Τραγωδία στην Εύβοια με τρεις νεκρούς ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για τέταρτο. Συγκλονίζει το γεγονός ότι ένα βρέφος μόλις 8 μηνών έχασε τη ζωή του μέσα στο σπίτι της οικογένειας που είχε πλημμυρίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η οικογένεια είχε πάει για διακοπές στα Πολιτικά Ευβοίας και το σπίτι όπου διέμεναν είχε πλημμυρίσει όπως και όλη η περιοχή.  Οι γονείς βρήκαν το μωρό τους όταν ήδη ήταν πολύ αργά να επιπλέει μέσα στα νερά.

Το νεκρό βρέφος είναι ο τρίτος κατά σειρά θάνατος στα Πολιτικά Ευβοίας, μετά τον εντοπισμό άλλων δύο νωρίτερα το πρωί. Πρόκειται για μια γυναίκα 86 ετών και έναν άνδρα 85 ετών που πνίγηκαν ενώ κοιμόταν στα σπίτια τους. Οι πληροφορίες της ΕΡΤ κάνουν λόγο και για έναν ακόμα άνδρα που έχει χάσει τη ζωή του στο Μπούρτζι, ηλικίας 38 ετών.

Όπως όλα δείχνουν η ένταση των βροχοπτώσεων που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ποτάμια της περιοχής δημιούργησε χειμάρους που παρέσυραν ότι βρήκαν στο διάβα τους και έτσι ο χρόνος αντίδρασης για τα θύματα ήταν μειωμένος.

Το Ψαχνά και τα Πολιτικά έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες, ενώ μετά τις 8 το πρωί άρχισε σιγά-σιγά να πέφτει η ένταση της βροχής και το κύμα μετακινήθηκε περισσότερο νότια.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. Το μόνο θετικό σημάδι είναι ότι έχει σταματήσει βροχή. Ήδη χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Οι διασώστες  καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν κατοίκους μεταφέροντας πολίτες ανάμεσά τους και μωρά με  όσο μέσα διαθέτουν ακόμα και με σκαπτικά μηχανήματα.

Ένα σουπερ πούμα έχει κινητοποιηθεί για εναέριες διασώσεις καθώς πολλοί άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στις ταράτσες τους. SΟS έχει εκπέμψει ο πρόεδρος του χωριού Πούρνου στο Δήμο Διρφύων. Το χωριό είναι αποκλεισμένο από τα νερά με δεκάδες ηλικιωμένους εγκλωβισμένους .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments