Οικονομία

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε καταβάλλονται ανά Ταμείο

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε καταβάλλονται ανά Ταμείο
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των συνταξιούχων ανά Ταμείο.
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των συνταξιούχων ανά Ταμείο.

Στις 21 Αυγούστου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι συντάξεις του μήνα Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί την τελευταία μέρα του ίδιου μήνα (31/8).

Θυμίζουμε ότι από τον προηγούμενο μήνα κύριες κι επικουρικές συντάξεις καταβάλλονται σε μία πληρωμή την ίδια ημερομηνία.Οι αλλαγές έχουν θεσμοθετηθεί από τον Νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο κι αφορά στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ. Ετσι λοιπόν για τους μη μισθωτούς ορίζεται η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των συνταξιούχων:

  • Το ΙΚΑ αναμένεται να καταβάλει τις συντάξεις: την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9), ενώ για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8 θα πληρωθούν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020.
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Εξετάζεται η παράταση της μείωσης ενοικίων μέχρι τον Δεκέμβριο

Στα άλλα μέτωπα της οικονομίας, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο εξετάζει την παράταση της μείωσης ενοικίων μέχρι τον Δεκέμβριο. Η επιβαρυμένη κατάσταση της οικονομίας λόγω κορωνοϊού έχει οδηγήσει την κυβέρνηση να επεξεργάζεται σενάρια για παράταση της μείωσης των ενοικίων που αφορούν ακίνητα επαγγελματικής στέγης, με αντίστοιχη μείωση της φορολογίας για τους ιδιοκτήτες, δηλαδή την συνέχιση της φοροαπαλλαγής του 30% των χαμένων μισθωμάτων για τους ιδιοκτήτες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται στο τραπέζι η παράταση του μέτρου της αναγκαστικής μείωσης των ενοικίων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις (λήγει τέλος Αυγούστου) ή και να επεκταθεί σε εθελοντική βάση για τους εμπόρους, οι οποίοι έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments