Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ πλημμύρες Ευβοια: «Προκλητική η δήλωση Χαρδαλιά – Ήξεραν για την κακοκαιρία και δεν έκαναν τίποτα»

ΣΥΡΙΖΑ πλημμύρες Ευβοια: «Προκλητική η δήλωση Χαρδαλιά – Ήξεραν για την κακοκαιρία και δεν έκαναν τίποτα»
ΣΥΡΙΖΑ πλημμύρες Ευβοια: Για μνημείο προκλητικότητας κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση αναφερόμενη στη δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά για το 112. Ευθύνες για αδιαφορία καταλογίζει στην κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας μετά την δήλωσή του για το 112. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει τη δήλωση του υπουργού ως μνημείο προκλητικότητας, ενώ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι ήξεραν για την κακοκαιρία αλλά δεν έκαναν τίποτα για να προλάβουν τα χειρότερα. Κριτική επίσης ασκεί και στον περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας για διαχρονικές ευθύνες για τη μη υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Εύβοια με τους νεκρούς από τις πλημμύρες συγκλονίζουν όλη την Ελλάδα.

Είναι πλέον ολοφάνερο πως η μοναδική ικανότητα που διαθέτει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι οι επικοινωνιακές φιέστες και τίποτε παραπάνω. Οι δε δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Ν. Χαρδαλιά, αποτελούν μνημείο προκλητικότητας, καθώς έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η γραμμή 112 δεν λειτούργησε για να μην υπάρξουν θύματα! Και την ίδια στιγμή, παραδέχτηκε ότι ενώ γνώριζαν για τις καιρικές συνθήκες, δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα.

Η κομματικοποίηση και πλήρης διάλυση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει τραγικά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή, αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές και τα στελέχη του βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής.

Οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως αν λειτουργούσε το 112 τα πράγματα θα ήταν χειρότερα λόγω επικράτησης πανικού. Αναλυτικά ο υπουργός δήλωσε:

«Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι έχουμε μπροστά μας φαινόμενα που πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να φτιάξουμε δομές για να τα αντιμετωπίσουμε. Δεν τα έχουμε ξαναζήσει και όσο και να βασιστούμε στις προβλέψεις δεν μπορούμε να τα υπολογίσουμε», είπε αρχικά στις δηλώσεις του από την Εύβοια ο Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε:

«Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση είναι πάνω από 300. Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας».

Σε ερώτηση για τον λόγο που δεν λειτούργησε το 112, ο ίδιος απάντησε:

«Αν λειτουργούσε θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Ήδη 3 πνίγηκαν στη προσπάθειά τους να φύγουν. Δεν ζητάς εκκένωση όταν περιμένεις ένα φαινόμενο. Αυτό που έπρεπε να γίνει έγινε. Αυτοί που κάνουν κριτική είναι εκείνοι που δεν εφάρμοσαν ποτέ το 112. Πρέπει να είμαστε σεμνοί και σοβαροί απέναντι στις ζωές που χάθηκαν. Το 112 είναι για να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments