Ελλάδα

Αρχαία Αγορά κορωνοϊός: Διενεργούνται έλεγχοι στους υπαλλήλους μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα

Αρχαία Αγορά κορωνοϊός: Διενεργούνται έλεγχοι στους υπαλλήλους μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα
Αρχαία Αγορά κορωνοϊός: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί ελέγχους σε υπαλλήλους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, μετά την επαφή τους με θετικό κρούσμα. Κλειστό για 14 μέρες το Μουσείο της Στοάς Αττάλου.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από υπαλλήλους στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διευκρινίζει ότι έλεγχος έγινε σε 36 υπαλλήλους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.

«Η επιλογή έγινε με βάση τη στενή επαφή των υπαλλήλων με το επιβεβαιωμένο -από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου- κρούσμα, στον βαθμό που αυτό μπορούσε να εκτιμηθεί. Δείγματα λήφθηκαν επίσης και από άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου», συμπληρώνει η ίδια ανακοίνωση.

«Η εξέταση των υπαλλήλων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών πραγματοποιήθηκε, παρουσία του γγ Πολιτισμού κ. Γιώργου Διδασκάλου, ακολουθώντας αυστηρά τη μεθοδολογία του ΕΟΔΥ. Επίσης, σήμερα ολοκληρώνονται οι απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους που επιβλέπονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών (αρχαιολογικοί χώροι και γραφεία), ακολουθώντας πάντοτε τα εγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Κλειστό το Μουσείο της Στοάς  Αττάλου για 14 μέρες

“Οι απολυμάνσεις άρχισαν χθες το πρωί. Επισημαίνεται ότι η ΕΦΑ Πόλης Αθηνών, από την αρχή της πανδημίας, προβαίνει σε τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους της”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, υπενθυμίζοντας ότι από χθες, 11 Αυγούστου και για 14 ημέρες το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, θα παραμείνει κλειστό. Οι ανοιχτοί χώροι λειτουργούν κανονικά.

Ανησυχία για τα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

Την ίδια στιγμή έντονη είναι η ανησυχία στη Θεσσαλονίκη καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι. Πρόκειται για 31 ηλικιωμένους, αλλά και 3 εργαζόμενους της δομής. Μόλις εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμανε συναγερμός στους ειδικούς, καθώς στον οίκο ευγηρίας φιλοξενούμενοι και προσωπικό είναι 120 άτομα.

Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει τεστ και ιχνηλατήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, 7 ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και η κατάσταση της υγείας τους είναι επιβαρυμένη, καθώς έχουν υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, ένας ακόμα ηλικιωμένος μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης. Από τον οίκο ευγηρίας έχουν ληφθεί περισσότερα από 170 δείγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το grtimes για τον οίκο ευγηρίας, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν κρούσματα, αν και για την ώρα δεν έχουν ξεκάθαρη ενημέρωση ως προς τον αριθμό, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία των διαγνωστικών τεστ, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ηλικιωμένους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments