Ελλάδα

Σάββας Θεοδωρίδης: Στο Σωτηρία ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού με κορωνοϊό

Σάββας Θεοδωρίδης: Στο Σωτηρία ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού με κορωνοϊό
Σάββας Θεοδωρίδης: Εισήχθη στο Σωτηρία ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ανησυχία για την υγεία του καθώς είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Στην εντατική του «Σωτηρία» εισήχθη ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης σήμερα 12 Αυγούστου. Η υγεία του είναι επιβαρυμένη και η περίπτωσή του χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

O Σάββας Θεοδωρίδης συνέδεσε το όνομά του με τον Ολυμπιακό, τον οποίο υπηρέτησε ως παίκτης και συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια από διάφορες θέσεις. Εκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση, προκαλώντας συγκίνηση λόγω της κατάστασης της υγείας του, στην φιέστα κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης, στις 19 Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή, δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων σήμερα στην Ελλάδα. Ο αριθμός ανεβαίνει ανησυχαστικά σε καθημερινή βάση και το τελευταίο 24ωρο έσπασε κάθε ρεκόρ στη χώρα μας. Συγκεκριμένα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο έχουν φτάσει τα 262 εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 6177 και οι νεκροί -όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic- ανήλθαν στους 216 , καθώς σήμερα έφυγαν από τη ζωή δύο συμπολίτες μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 262 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6177, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1528 (24.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3002 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 132 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 216 θανάτους συνολικά στη χώρα. 73 (33.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Και ενώ ο κορωνοϊός απειλεί την ανθρωπότητα οι ελπίδες για εμβόλιο από τη Ρωσία δεν είναι τόσο βάσιμες σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο. Ο καθηγητής επιμένει ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες.

«‘Οπως έχω τονίσει επανειλημμένα, η φάση III είναι που καθορίζει εάν τα εμβόλια προστατεύουν πραγματικά τους ανθρώπους από τη μόλυνση και εάν είναι αποτελεσματικά. Οι κλινικές δοκιμές σε μεγάλο αριθμό ατόμων επιτρέπουν επίσης στους ερευνητές να αποκαλύψουν σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να μην εμφανίζονται σε μικρότερες μελέτες. Δηλαδή, εάν μια ανεπιθύμητη δράση του εμβολίου έχει συχνότητα εμφάνισης 1 στα 1.000 άτομα προφανώς δεν θα εμφανιστεί σε μελέτη 100 ατόμων».

Κέρδισαν οι Ρώσοι τον αγώνα για το εμβόλιο COVID-19;

«Δυστυχώς δεν είναι διαγωνισμός και το εμβόλιο Sputnik-V πιθανώς δεν θα εγκριθεί για χρήση σε άλλες χώρες χωρίς τα αποτελεσματα των κλινικών δοκιμών Φάσης III».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments