Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 5 οι νεκροί σήμερα – Κατέληξε και δεύτερη ηλικιωμένη από το γηροκομείο

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 5 οι νεκροί σήμερα – Κατέληξε και δεύτερη ηλικιωμένη από το γηροκομείο
Κορωνοϊός Ελλάδα: Η άτυχη γυναίκα έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα. Επιπλέον, ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος επίσης έπασχε από υποκείμενο νόσημα, άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης την τελευταία του πνοή επίσης στο ΑΧΕΠΑ.

Στα 221 ανέρχονται πλέον τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς δύο ακόμη συνάνθρωποί μας κατέληξαν τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές της νόσου, ανεβάζοντας τον σημερινό απολογισμό σε πέντε.

Πρόκειται για μία 91χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και προερχόταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Η άτυχη γυναίκα έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα. Επιπλέον, ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος επίσης έπασχε από υποκείμενο νόσημα, άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης την τελευταία του πνοή επίσης στο ΑΧΕΠΑ. Ο 70χρονος είχε μεταφερθεί εκεί στις 13 Ιουλίου από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ από τις 20 Ιουλίου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Η 91χρονη και ο 70χρονος αποτελούν τους δύο νεώτερους θανάτους μιας δραματικής, όπως εξελίσσεται, ημέρας, αφού νωρίτερα τρεις ακόμη συνάνθρωποί μας είχαν εκπνεύσει:

  • Μία 88χρονη, προερχόμενη επίσης από το γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι
  • Ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική και
  • Ένας 82χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής αντιμετωπίζοντας σοβαρές επιπλοκές του ιού ενώ ο 82χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα.

Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο γηροκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στις επαφές των κρουσμάτων του γηροκομείου, οι επιβεβαιωμένοι φορείς του ιού ανέρχονται πλέον σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.

Επτά νέα κρούσματα στην Καλαμάτα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς αυξάνονται τα άτομα, που προσέρχονται για έλεγχο και βγαίνουν θετικά στον κορωναϊό. Σήμερα, Πέμπτη, επιβεβαιώθηκαν επτά νέα κρούσματα του ιού και αφορούν μία ηλικιωμένη γυναίκα και ακόμα έξι νεαρά άτομα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eleftheriaonline.gr η 81χρονη γυναίκα εισήχθη προ 2 ημερών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να κάνει εγχείρηση στο ισχίο και στο πλαίσιο του προεγχειρητικός ελέγχου διαγνώστηκε θετική και έχει τεθεί σε απομόνωση. Παράλληλα ξεκίνησε διαδικασία απολύμανσης σε θαλάμους της Ορθοπαιδικής Κλινικής και προσωρινά κάποιοι ασθενείς και συνοδοί έχουν μετακινηθεί σε θαλάμους άλλων κλινικών.

Όσον αφορά την υγεία της ηλικιωμένης αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το αν θα χρειαστεί να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναφορικά με τα υπόλοιπα κρούσματα, πρόκειται για έξι νεαρούς, που προσήλθαν με ήπια συμπτώματα και διαγνώστηκαν θετικοί. Οι γιατροί, τους σύστησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να αναρρώσουν εκεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments